Evde Sağlık Hizmeti Çalışanlarına Eğitim

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından evde sağlık hizmeti birimlerinde çalışan personele hizmet içi eğitim verildi.

Evde Sağlık Hizmeti Çalışanlarına Eğitim
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen toplantıya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, evde sağlık hizmetleri biriminde çalışan personelin gönüllülük esasları çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, evde sağlık hizmeti gören hastaların da bakıma ve sevgiye muhtaç kimseler olduğunu söyledi.



Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ise, evde sağlık ve bakım hizmetinin bir hükümet politikası olduğunu ve toplumunun en önemli konularından biri olduğunu vurgulayarak, “Hem Bakanlığımızın hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il ve ilçelerde belediyelerin, sosyal güvenlik kurumlarının, çeşitli kurum ve kuruluşların ve STK’ların ilgilendiği toplumun çok önemsediği bir konudur. İlimizde de çok önemsiyoruz” dedi.

İl genelinde 2 bin 200 hastayı hedef kitlesi kapsamına aldıklarını ve bunların yüzde 50’sine ulaştıklarını ifade eden Semur, “Van nüfusunun bir milyon 100 bin civarında olduğunu düşünürsek, 2 binin üzerinde bir kitlemiz var. Daha önceleri bu hastaların yüzde 30-35’ine ancak ulaşabiliyorduk. Bakanlığımızın hedefi en az yüzde 50 olarak belirlemesinin ardından bizde 2016 yılı sonuna kadar hedef kitlemizi 2 bin 200 olarak belirledik. Bakanlığımıza aralık ayına kadar bin 100’ü geçeceğimizi taahhüt ettik. Hamd olsun yaptığımız değerlendirmede şu anda bin 200’e yakın hasta sayısına ulaştık. Fakat hedefimiz bu değil. Bizim hedefimiz 2 bini geçmektir” şeklinde konuştu.

Bölge Koordinatörü Bilge Kaan Kaya’nın konuşmaları ile devam eden eğitimin üç gün süreceği belirtildi.

(ATL-MSA-Y)
Kaynak: İHA