Ekonomi Bakanı Zeybekci'den İstifa Çağrısına Yanıt

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa çağrına cevap verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa çağrına yazılı olarak cevap verdi. Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma alışkanlığını sürdürdüğünü belirten Zeybekci, "Grup toplantılarında Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa et için çağrıda bulunmuş. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda Serbest Bölgelerle ilgili Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü gün bir soru üzerine yaptığım açıklamayı duyduğu kadarı ile değerlendirerek bu işe kalkışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Bakanını istifaya çağırmadan önce tutanakları okusa veya en azından ilgili komisyonun CHP’li üyelerine sorsaydı" dedi.

Zeybekci, AB ile ilişkileri ve AB’nin olağanüstü hal kararı eleştirileri ile ilgili soruya cevaben açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“T.C Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum; olağanüstü hali ben de istemiyorum.

Tahsin Tarhan (Kocaeli) - Kaldıralım

Tacettin Bayır (İzmir) - Kaldıralım Bakanım

Nihat Zeybekci - Kaldıralım hadi. Eğer Türkiye evet herşeyi halletti, terörle mücadelesini bu ihanetle mücadelesini bitirdi ise; ben de sürmesini istemiyorum. Açıkca söylüyorum (eğer öyleyse) bu ikinci uzatmadan sonra uzatılmasını istemiyorum. Ama Türkiye’nin var olma yok olma mücadelesi verdiği 15 Temmuzu’un arkasında yoksun. Şu anda göstermiş oldukları hassasiyetlerle ilgili yani gerek basın özgürlüğü gerek insan hakları gerekse diğer alanlarla ilgili gösterdikleri hassasiyetlerle ilgili, eğer hassasiyetlerinde samimi iseler bunlar, 16 Temmuz sabahı Avrupa’dan milyonlarca insan Türkiye’ye doğru, Türkiye’ye destek vermek için yürüyüşe geçmiş olmalıydı, yürüyüşe geçmiş olmalıydı bunlar. Şimdi kalkmış, ondan sonra, diyorsun ki Türkiye’yle ilgili olağanüstü hal diye eleştiriyorsun” (https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyon_tutanaklari.goruntule?pTutanakId=1794)

“Olağanüstü Hal kararında senin imzan yok mu” diye soran Sayın Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak isterim ki; Olağanüstü Hal Kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla hükümete verilen bir yetkidir. Bakanlar Kurulunun kendiliğinden kararı değildir. Bu gerçekler ortadayken Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını; her zaman olduğu gibi; asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum. Siyaseti daha ciddi bir anlayışla yapma ihtiyacımız olduğu bu günlerde temennimiz siyasetin inandırıcılığının artmasıdır. Kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz ederim".
Kaynak: İHA