Düzce'de Doğal Enerji Kaynakları Kullanılacak

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Enerji Üretim Tesisi” ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için uygulanacak projeye ilişkin Avusturyalı yetkililerle bir araya geldi.

Düzce'de Doğal Enerji Kaynakları Kullanılacak
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in vizyon projelerinden “Enerji Üretim Sistemi”nin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı. Başkan Keleş başkanlığında düzenlenen enerji üretim sistemleri toplantısında Avusturya merkezli CES Temiz Enerji Çözümleri şirketi yetkilileri ile Düzce Belediyesi başkan yardımcıları da katıldı.

Şirket temsilcilerinin yaptığı sunumla başlayan toplantıda ağırlıklı olarak güneş, su ve rüzgar gibi yenilenebilir ve doğal enerji kaynaklarının kullanımı için hazırlanacak alt yapılar ve sistemin özellikleri hakkında bilgi verildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Düzce’de yapımına başlanan Melen Su Park 1. ve 2. etap ile Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm alanında yapılacak rekreasyon ve aktivite alanlarının enerji üretimini de kendi bünyesine entegre etmek için yapılacak çalışmalar hakkında şirket yetkililerine bilgiler verdi. Başkan Keleş:”Düzce’nin gelecekte daha yaşanılabilir bir şehir olması ve cazibe merkezi haline gelmesi için hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bizim arzumuz böyle büyük çaplı projelerin kendi ürettiği enerji ile faaliyete girmesi ve üretim ile tüketim arasındaki dengeyi en iyi seviyede sağlaması. Örneğin Melen Su Park gibi mega boyutlarda bir eğlence ve rekreasyon alanının enerji tüketimini kendi imkanları dahilinde sağlamak bizim en büyük hedefimiz. Enerji ihtiyacını doğal kaynaklardan sağlamamız halinde temiz hava ile sosyal alanları bir araya getirme şansımız olacak. Asıl amacımız burada üretilecek enerjinin tüm şehirde kullanılmasını sağlamak” dedi.

Toplantı sonunda Başkan Keleş ve heyet projelerin uygulanacağı alanları inceledi.

(TT-AY)
Kaynak: İHA