Dünyanın En Yaşlı Kadını 117'Nci Doğum Gününü Kutladı

ROMA – Dünyanın en yaşlı kadını İtalyan Emma Morano, bugün 117. doğum gününü kutladı.

İtalyan haber ajansı ANSAta göre, ülkenin kuzeyindeki Civiasco kasabasında 29 Kasım 1899’da dünyaya gelen Morano, bugün 117’inci doğum gününü kutladı.

Üzerinde 117 yazılı mumların bulunduğu pastayı üfleyen Morano’yu ailesi, kasaba sakinleri Verbania Belediye Başkanı Silvia Marchionini de kutladı.

19. yüzyılda doğup halen yaşamını sürdüren tek kadın olması sebebiyle “dünyanın en yaşlı kadını” unvanının da sahibi Emma Morano’ya, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da tebrik mesajı gönderdi.

Bu arada, Morano’nun doğum günü sebebiyle yaşadığı kasabada yarın “Yıl 1889’du” adıyla bir müzikal düzenleneceği bildirildi. Müzikalin, doğduğu günden bu zamana 3 ayrı yüzyılda yaşayan, 3 İtalya Kralı, bir düzine İtalya Cumhurbaşkanı ve 11 Papa gören Emma Morano’nun hayatı üzerinde tarihsel bir yolculuğu aktaracağı belirtildi.

İtalyan kadın sevinçleriyle, acılarıyla sorunsuz, normal bir hayat sürdüğünü dile getirirken, halini hatırını soranlara da “Ben iyi olduğuma inanıyorum, doktorum da öyle söylüyor.” yanıtını veriyor.

Kaynak: AA