'Dövizini Bozdur, Oyunu Boz' Kampanyasına Destek Çağrısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, herkesi “Dövizini bozdur, oyunu boz” kampanyasına destek vermeye davet ederek, “Amaçları Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmaktı. Ama hamdolsun yaptıkları oyunun içinde boğuldular. Şuan ise ekonomik oyun içerisindeler. Döviz üzerinden oynanmaya çalışılıyor” dedi.

'Dövizini Bozdur, Oyunu Boz' Kampanyasına Destek Çağrısı
Yurdunuseven, parti binasında her hafta salı günleri düzenlenen basın toplantısıda parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Doların yükselmesinden dolayı dünya üzerinde oynanan oyuna dikkat çekmek istiyorum” diyerek Afyonkarahisar halkını “Dövizini bozdur, oyunu boz” kampanyasına destek vermeye davet eden Yurdunuseven, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Yurdunuseven, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz ki 28 Şubat’tan sonra başlayan 40 yıl önce planlanan bir oyun gezi ile başlamış. 17-25 Aralık’ta darbe girişiminde bulundular. En sonda 15 Temmuz gecesi bu milleti ve devleti parçalamak amacıyla bir darbe girişiminde bulundular. Bunun yapmalarındaki amaç. Türkiye Cumhuriyeti devleti Osmanlı’dan başlayarak hep lider ve önder olmuştur. 1940’dan ve 1980’den sonra maalesef bizi IMF’ye bağımlı hale getirdiler. Bizleri sömürdüler ve bir yerlerden emir alan haline getirdiler. Türkiye Cumhuriyet’i Devleti bir lider ülke konumuna geldi. Bunu çekemeyenler gezi ile 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ile önünü kapatmaya çalıştılar. Amaçları Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmaktı. Ama hamdolsun yaptıkları oyunun içinde boğuldular. Şuan ise ekonomik oyun içerisindeler. Döviz üzerinden oynanmaya çalışılıyor. Biz Afyonkarahisar halkına özellikle şöyle bir kampanya düzenlemeyi düşündük; ‘Dövizini bozdur oyunu boz.’ Halkın cebindeki az miktardaki dövizlerden ne olur diye düşünebilirsiniz. Ama birler bin olur, on binler yüz binler olur, yüz binler de milyonlar olur. Halkımızda bunu ciddiye alır da dövizini bozdurursa en azından ülke ekonomisine ve devletine ne kadar katkısı olduğunu görecektir. Bu bir ekonomik oyundur.”

(HK-MET-Y)
Kaynak: İHA