'Diyadin, Kaplıca Turizminde Cazibe Merkezi Olacak'

İçişleri Bakanlığınca Diyadin Belediyesine danışman olarak görevlendirilen İzmit Belediye Başkanı Doğan, bölgeye ziyaretini değerlendirdi: 'Yeni Diyadin'in güzel turizm kaynakları var. Önce alt ve üst yapıyı düzeltip, ardından da şehri turizme açacağız. Diyadin, kaplıca turizminin cazibe merkezi olacak' 'Büyük projeleri devam ettireceğiz ama bir yandan da küçük gibi görünen sosyal ve kültürel dokunuşlara da özellikle ağırlık vereceğiz. Dergi, çorba çeşmesi, cep sineması, eğitimlerine destek gibi dokunuşlarla çocukları hayata kazandırabiliriz'

İçişleri Bakanlığınca Ağrı'nın Diyadin ilçesi belediyesine danışman olarak görevlendirilen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 'Yeni Diyadin'in güzel turizm kaynakları var. Önce alt ve üst yapıyı düzeltip, ardından da şehri turizme açacağız. Diyadin, kaplıca turizminin cazibe merkezi olacak.' dedi.

Bölgeye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, Diyadin'e İzmit halkının sevgisini götürdüklerini söyledi.

Terör örgütünün taşeron, arkalarında bu oyunu oynayanların ise asıl güçler olduğunu vurgulayan Doğan, 'Bu oyunları bin yıllardır yaşayan bir millet olarak birbirimize düşmeden, birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan bugünlere geldik. Bugünden sonra da bunlar ne yaparsa yapsın yine birbirimize düşmeyeceğiz. Belediyeye görevlendirilen kaymakam ve belediye başkan yardımcısı son derece büyük bir mücadele veriyor.' ifadesini kullandı.

Doğan, ziyaretleri ile kentte yeni bir dönem başladığını dile getirerek, 'Diyadin'i yeni Diyadin olarak markalaştıracağız. Yeni Diyadin'in güzel turizm kaynakları var. Önce alt ve üst yapıyı düzeltip, ardından da şehri turizme açacağız. Diyadin, kaplıca turizminin cazibe merkezi olacak. Diyadin için kısa, orta ve uzun vadede hedefler belirledik ve bunları kendileriyle de paylaştık. Yol, park, içme suyu problemleri var. Hayvancılığın yoğun olduğu bir bölge olmasına rağmen hayvan kesecek alanları yok, tüm hayvanlar sokak ortalarında kesiliyor. Çocuklar için bilgi evleri, kadınlar için kurs merkezleri yok. Birincil ihtiyaçları belirledikten sonra bir yandan da bölge halkına moral vermek istedik.' şeklinde konuştu.

- 'Çocukları hayata kazandıracağız'

Cep sineması, çorba çeşmesi gibi projelerin bölgede heyecan uyandırdığını anlatan Doğan, AK Parti hükümetlerinin, yıllardır bölgeye hiç yapılmayan hizmetleri gerçekleştirdiğini, halk ile iç içe olmaya büyük önem verdiğini kaydetti.

Doğan, özellikle halka dokunan hizmetler yapmaya karar verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Çocuklar bizim için çok önemli. Hem eğitimlerini en güzel şekilde almalarını, hem de vatan millet, bayrak sevgisinin öğretilmesini amaçlıyoruz. Bizim Pişman Çocuk dergimizi, Diyadin Çocuk adıyla hızlıca hazırlayıp, oradaki çocuklarımıza göndereceğiz. Dergide, İzmitimizin çocuklarının mesajlarına da yer vereceğiz. Belki oradaki çocuklarımızı yaz aylarında buraya getirebiliriz. Hayati ihtiyaçları karşılamak önemli ama özellikle gönül bağlarının kuvvetlendirilmesi çok daha önemli. Büyük projeleri devam ettireceğiz ama bir yandan da küçük gibi görünen sosyal ve kültürel dokunuşlara da özellikle ağırlık vereceğiz. Dergi, çorba çeşmesi, cep sineması, eğitimlerine destek gibi dokunuşlarla çocukları hayata kazandırabiliriz. Bölgenin düz olması bisiklet kullanımına çok uygun. Bisiklet dağıtımlarımız ve uygun alanlara yerleştireceğimiz basketbol potaları ile Diyadin'deki gençlerimizi, çocuklarımızı spora teşvik edeceğiz.'

Vatandaşların belediye ile bağ kurmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Doğan, İzmit'te kurdukları 'hizmet kapınızda' anlayışını bölgede de etkin kılacaklarını söyledi.

Doğan ayrıca, Diyadin'deki 5 bin haneye tek tek gidileceğini, istek ve şikayetlerinin sorulup, sonuçlarının belediyeye ulaştırılacağını bildirdi.
Kaynak: AA