Denizli'de Hayırseverler Okul Yaptıracak Arsa Bulamıyor

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, hayırseverin okul yaptırmak için sıraya girdiğini ancak okul yaptıracak arsa bulamadıklarını söyledi.

Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesinde imece usulü yaptırılacak Hayırseverler Ortaokuluna iş adamı Yavuz Şengül'ün 100 bin lira bağışta bulunması dolayısıyla imza töreni düzenlendi.

Denizli Valisi Altıparmak'ın makamında gerçekleşen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Hayırseverler Ortaokulu'nun yapımı için hayırseverlerin katkısının artarak devam ettiğini belirterek, iş adamı Yavuz Şengül'e yaptığı katkı için teşekkür etti.

Birçok hayırseverin okul yaptırmak için sıraya girdiğini ancak okul yaptıracak arsa bulamadıklarını ifade eden Vali Altıparmak, 'Denizli'de arsa bulamıyoruz. Malum yeniler de bittiği zaman 300'den fazla dersliğe ihtiyacımız olacak. O dersliklerin yapımı noktasında hayırseverler tamam diyorlar. Görüşmeler sonucunda belirli bir yol aldık ama arsa sıkıntımız hat safhada. Hem belediyelerimizi hem de arsası olan hayırseverlerimizi bu noktada zorluyoruz. Ama arsa bağışlayacakları bulmak zor. Onlar en azından arsayı versinler başka bir hayırseverle birlikte okulumuzu yapalım. Biz de başka bir okula arsayı veren kişinin ismini veririz. Ya da parayı verenin ismini başka bir okula veririz.' diye konuştu.

Altıparmak'ın konuşmasının ardından iş adamı Yavuz Şengül ile protokol imzalandı.

Zeytinköy Mahallesinde yaptırılacak 24 derslikli 'Hayırseverler Ortaokulu' bodrum, zemin, 3 kat ve konferans salonundan oluşacak.

Kaynak: AA