Bursa'daki Trafik Kazası Davası

Trafik kazasında bir arkadaşının ölümüne, iki arkadaşının yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 4 yıl hapis cezası verildi.

Bursa'da meydana gelen trafik kazasında bir arkadaşının ölümüne, iki arkadaşının yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, 'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak' suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık Ramazan Pekteş (30), ölen Orçun Aşır'ın yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı yineleyerek, sanığın ilgili kanun maddesi gereğince 3 ila 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı savunmasında, 'Müvekkilim alkollü olmasına rağmen Uludağ'a çıkmıştır. Uludağ yolundan kullandığı otomobilde bulunan arkadaşlarıyla aşağıya inmişler. Yağan yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda otomobil kontrolden çıkmış. Kaza alkolün etkisiyle meydana gelmemiştir. Müştekiler de şikayetçi değiller. Sanığın tahliyesini istiyorum.' dedi.

Sanık Ramazan Pekteş de avukatının savunmasına katıldığını söyleyerek, 'Orçun arkadaşımdı, çok üzgünüm ve pişmanım.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdığı sanığın cezaevinde bulunduğu süreyi göz önüne alarak, tahliyesine karar verdi.

Ramazan Pekteş'in kullandığı 16 FL 007 plakalı otomobil, 25 Mayıs'ta merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi'nde yol kenarındaki ağaca çarpmıştı.

Kazada, sürücü Pekteş ile arkadaşları Selahaddin İsmailov (27), Orçun Aşir (22) ve Emirhan Yazıcı (25), otomobilde sıkışarak yaralanmıştı. Çekirge ve Muradiye devlet hastanelerine kaldırılan yaralılardan Orçun Aşır, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA