Beyşehir-Konya Karayolu Duble Yol Çalışmaları Havadan Görüntülendi

Konya-Beyşehir Karayolunda yürütülen duble yol çalışmaları havadan görüntülendi.

Beyşehir-Konya Karayolu Duble Yol Çalışmaları Havadan Görüntülendi
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından duble yol çalışmaları yürütülen Beyşehir-Konya Karayolu’nu Belediye’ye ait drone ile ilk kez havadan görüntülediklerini söyledi.

Son dönemde hız kazanan Beyşehir-Konya Karayolu’ndaki duble yol çalışmalarındaki son durumu 2016 yılı sonu itibariyle havadan görüntüleyerek daha net görme imkanı bulduklarını belirten Özaltun, 90 kilometrelik güzergahın Konya için de büyük önem arz ettiğini söyledi.

Doğu illeri ile Ege ve Akdeniz illerinin bağlantılarını sağlayan Beyşehir-Konya Karayolu’nun sınırı olan Isparta ve Antalya illeri için de önemli bir güzergah olduğunun altını çizen Özaltun, duble yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun da devreye girmesi ile bu kesimin daha da önem kazanacağını söyledi.

Beyşehir-Konya Karayolu’nda duble yol çalışmalarının yıl sonuna yaklaşılmasına rağmen bazı kesimlerde durmadan devam ettiğini vurgulayan Özaltun, bunda AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile AK Parti İlçe Teşkilatı’nın yolun yakın takipçisi olmasının önemli rolü olduğunu dile getirdi.

Başkan Özaltun, “Beyşehir-Konya Karayolundaki son durumu havadan daha net bir şekilde görmek, vatandaşlarımıza göstermek ve ilgili kurumların da istifade etmesini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Konya’nın Akyokuş mevkisinden başlayan havadan görüntüleme çalışması, Beyşehir ilçe merkezine kadar devam eden 90 kilometre boyunca devam etti. Havadan görüntüleme esnasında, güzergahtaki çift yön hale getirilmiş 46,7 kilometrelik bölümün yanı sıra tek yön olarak ulaşım sağlayan yeni açılan 20.6 kilometrelik kısım ve henüz çalışma olmayan eski yol da görüntülendi. Bu yoldaki çalışmaların bitirilmesi ile Konya merkezde yaşayan hemşehrilerimiz inşallah Beyşehir’e daha da yakınlaşmış olacak. Konya’da yaşayan hemşehrilerimiz, il merkezinden neredeyse Kampüs mesafesinde olacak otoban konforundaki karayolumuzu kullanarak hızlı bir şekilde seyahat etmek suretiyle yeryüzündeki cennet olarak nitelendirdiğimiz Beyşehir’e gelip, buradaki doğal güzelliklerden ve gölümüzden istifade edebilecek” diye konuştu.

(ARÖ-AH-Y)
Kaynak: İHA