Başkan Ataç'tan Küba Büyükelçiliğe Taziye Ziyareti

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Küba’nın efsane lideri Fidel Castro’nun ölümü sonrası Ankara’da Küba Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Ataç'tan Küba Büyükelçiliğe Taziye Ziyareti
Küba Büyükelçiliği’nde Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’ı ziyaret ederek taziyelerini sunan Başkan Ataç “Emperyalizmin yenemediği liderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi emperyalizme boyun eğmeyen Fidel Castro’nun düşünceleri de dünyanın dört bir tarafında halkların yolunu aydınlatmaya devam edecek. Bu düşüncelerle Fidel Castro’yu selamlıyor ve dost Küba halkına taziyelerimi iletiyorum” dedi.

Büyükelçi Casals da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tepebaşı Belediyesi ile Küba’nın dostluğunun eskiye dayanan güçlü bağlar olduğunu vurgulayarak, Küba’da Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan saygı ve sevgi gibi Türkiye’de Fidel Castro’ya da verilen değerin bağları güçlendirdiğini belirtti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, bir Küba ziyareti sırasında aldığı bir Fidel Castro resmini Ankara Büyükelçiliği’ne hediye etti ve taziye defterini imzaladı.

(İHA-MET-Y)
Kaynak: İHA