Alaplı'da Yaşayan Kore Gazileri Unutulmadı

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde "Kore Savaşı’nın başlangıç yılı" nedeniyle Gaziler unutulmadı.

Alaplı'da Yaşayan Kore Gazileri Unutulmadı
Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar , Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Fuat Gencer , Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı Muharrem Özdemir, Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ile birlikte Kore Gazilerin evlerini ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette Kaymakam Çağlar, gaziler Kore Savaşı’na katılan hayatta olan Sami Mutlu (86) ve Ahmet Aksoy’u (90) evlerinde ziyaret ederek bol bol sohbet ettiler . Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin , Toplamda Ereğli ve Alaplı’dan Kore’ye giden 63 kişiden 7’sinin Kore topraklarında şehit düştüğünü söyledi.

toplamda ise her iki ilçede şu an 6 kişinin Kore Gazisini yaşadığını söyleyen Şahin, "1950 ile 1953 yıllı Kore Savaşının ilk muharebesinde olan Kunu-ri savaşını 66’ıncı yıl dönümü dolayısıyla vatanımıza verdiği katkılardan dolayı İlçemizde yaşayan gazilerimize ve vefat eden gazilerimizin eşlerine plaket takdim etmek istedik. Gazilerimiz ve aileleriyle bir bütün halindeyiz” diye konuştu.

Kaymakam Altuğ Çağlar ise "Şehit ve Gazilerin bu ülke için en aziz bildikleri canlarını ve kanlarını akıtan , bu topraklar için canlarını feda eden bütün şehitleri rahmet , minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Çağlar" Sizler ülkemiz adına kilometrelerce uzakta mücadele vermiş insanlarsınız. Sizlerle onur duyuyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Şehitlerin ailelerine ve gazilerimize kapımız sonuna kadar açıktır, her zaman yanlarındayız" dedi.

Ev ziyaretlerini yapan heyet, sırasıyla gazilere ve vefat eden gazi eşlerine plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi

(EY-SÖ-Y)
Kaynak: İHA