Akıllı İlaç Kullanımı

Akıllı İlaç İl Koordinatörü Dr. Askeroğlu: 'Bu çalışmayla hem vatandaşın sağlığına hem de ekonomiye katkı sunacağız.'

Akıllı İlaç İl Koordinatörü Dr. İsak Askeroğlu, ilaç kullanımının daha bilinçli yapılması için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Askeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akıllı ilaç kullanımı konusunda Ardahan'da son 2,5 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Son bir kaç ay içinde Türkiye'de ikinci sıraya yerleştiklerini belirten Askeroğlu, bu kapsamda bakanlık tarafından kendilerine teşekkür belgesi verildiğini ifade etti.

Avrupa'da en fazla antibiyotik ilaç kullanan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Askeroğlu, 'Kurumumuzun amacı bu sıralamayı düşürmektir. Şu an bakanlığın olmazsa olmaz hedeflerinden biri bununla mücadele etmektir. Akılcı antibiyotik kullanımı artık birinci gündem maddesidir. Tek hedef kullanım miktarını düşürmek.' diye konuştu.

Bu kapsamda tüm Türkiye'de koordinatörlükler kurulduğunu belirten Askeroğlu, söz konusu çalışma ile Ardahan'da eğitimler düzenlediklerini ifade etti.

Askeroğlu, şunları kaydetti:

'Amacımız farkındalık oluşturmaktır. Bizler il olarak gerilerdeydik. Şu an Artvin'den sonra Türkiye ikincisiyiz. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise birinciyiz. Ağustos ve eylül ayının verileri açıklandığında, Türkiye'de ikinci sırada yer almaya başladık. Bu önemli bir başarı. Amacımız Artvin'i de sollayıp Türkiye birincisi olmayı sağlamak. Bu konuda da iddialıyız. Bu çalışma ile hem vatandaşın sağlığına hem de ekonomiye katkı sunacağız. Bu birincilik bizim için çok önemli. Bu yönde kurum olarak çalışmalarımızı devem etmekteyiz.'

Askeroğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine başarıdan dolayı verilen teşekkür belgesini İl Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Şentürk'e takdim etti.
Kaynak: AA