7 Yıl Sonra Duraklarına Kavuştular

Muş’ta 7 yıl önce yıkılan Ovam Taksi durağında çalışan taksiciler, yıllar sonra yeniden duraklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

7 Yıl Sonra Duraklarına Kavuştular
İstasyon Caddesi’nin Şehir Palas mevkiindeki kentin en eski taksi duraklarından biri olan Ovam Taksi durağı, 7 yıl aradan sonra yeniden eski günlerine kavuştu. 1988 yılında kurulan ve Muş’la özdeşleşen Ovam Taksi durağı, daha önce kaldırım üzerindeki binasının yıkılmasının ardından aynı bölgedeki özel şahsa ait mülkiyette yapılan binada hizmet vermeye başladı.

2009 yılında da taksi durağının bulunduğu araziye bina yapılması sebebiyle ikinci kez yıkılan taksi durağı esnafı, 7 yıldır kaldırım kenarında ellerindeki telsiz telefonla ekmek paralarını kazanmanın mücadelesini verdiler.

Muş Belediyesi tarafından taksi durağının bulunduğu 138. Sokakta yapılan genişletme çalışmaları kapsamında aynı güzergahta bulunan Muş Kız Meslek Lisesine ait kullanılmayan arazi üzerinde taksi durağı yapılması için çıkan iznin ardından yeniden durak yapıldı. Yıllardan beri kar, yağmur ve soğuk demeden ekmek parası için kaldırım üzerinde ve arabalarının içinde oturup telsiz telefonla çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen taksiciler, yaklaşık yüz nüfusun ekmek kapısı olan taksi durağının yeniden yapılmasında emeği geçen Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya’ya yardımlarından ötürü teşekkür ettiler.

Taksi durağında 13 taksicinin çalıştığını ve tek geçim kaynaklarının taksicilik olduğunu söyleyen Osman Çalışal, “1988 yılından beri bu durakta çalışarak ailemi geçindiriyorum. Ama yaklaşık 7 yıldır durağımız yıkıldığı için sokakta kaldık. Durağımızın telefonu telsiz telefon ve akşama kadar elimizde telefonla bekleyip müşterilerimize cevap veriyoruz. 7 yıl sonra bize tekrar eskisi gibi başımızı içine sokacağımız bir kulübe veren devlet babadan Allah razı olsun. Allah devlete zeval vermesin. Bize yardımda bulunan başta Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a, Belediye Başkanı Feyat Asya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıkanlara eşimiz, çocuğumuz, anamız, babamız kısacası hepimiz dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

(KT-MSA-Y)
Kaynak: İHA