YTÜ'de Savunma Sanayi Günleri

Etkinlikte, siber güvenlikten yerli savaş uçağına ve yerli İHA teknolojilerine kadar pek çok konu uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) düzenlenen Savunma Sanayi Günleri etkinliği, yerli savunma sanayi sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Makine Teknolojileri Kulübü (MAKTEK) tarafından Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve YTÜ Rektörlüğü'nün desteğiyle bu sene 7.'si düzenlenen Savunma Sanayi Günleri, Beşiktaş Kampüsü Oditoryum'da gerçekleştirildi.

Savunma sanayinin öncü kurumları, özel sektör temsilcileri ve bilim insanlarını bir araya getiren etkinlikte, savunma sanayi alanında önemli bilimsel çalışmalar ve projeler değerlendirildi. Siber güvenlikten yerli savaş uçağına ve yerli İHA teknolojilerine kadar pek çok önemli konu uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

Açılışta konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, savunma sanayi konusunda, tüm paydaşların bir araya geldiği bütüncül bir yaklaşımla, çok daha hızlı mesafe katedileceğini belirterek, bu alanda Ar-Ge ve inovasyon odaklı gelişim için üniversitelere büyük görev düştüğünü kaydetti.

- Sanayi ve üniversite işbirliği

YTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Güçlü de etkinliğe verdiği desteklerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye teşekkür etti.

'Sadece derslere girerek mühendis olunmaz' sloganını hatırlatan Güçlü, Makine Teknolojileri Kulübü üyelerinin gurur kaynakları olduğunu belirtti.

Sanayi ve üniversite işbirliği içerisinde, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarını sağlamanın en büyük amaçlarından biri olduğunu aktaran Güçlü, etkinliğin öğrenciler, akademik kadro ve sektör temsilcileri açısından verimli geçeceğine inandığını dile getirdi.

Etkinlik kapsamında TEİ, Aselsan, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK BİLGEM gibi önemli firmaların üst düzey yöneticileri 'Milli savunma sanayimizin dünya pazarındaki konumu ve hedefleri', 'Elektronik harp, haberleşme ve bilgi güvenliği', 'Kimyasal, biyolojik ve radyolojik tehditler', 'Siber güvenlik' ve 'Milli silah sistemleri' gibi konularda sunumlar yaptı.
Kaynak: AA