Yahyalı'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Yahyalı’da obeziteye dikkat çekmek için Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Yahyalı'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gamze Nur Koca,okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztük, yürüyüşün düzenlemesine katkı sağlayan Sağlık Bakanlığına, Kayseri Valiliğine ve Toplum Sağlığı Müdürlüğüne ve ayrıca yürüyüşe katılan Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerine, kurum çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Esat Öztürk, “ Bugün çok farklı bir gün oldu. Yürüyüşün güzelliğini, bugün bir kez daha hatırladık. ‘Bugün şişmanlık, yarın pişmanlıktır.’ sözü çok önemli. Obezite ile alakalı gerek bakanlığımız gerekse sağlık il müdürlüklerimiz her türlü mücadeleyi veriyor. Ama bu konudaki gayretin bizlerde olması gerekiyor. “ dedi.

Yahyalı Belediyesi olarak insanları yürüyüşe teşvik etmek amacıyla yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Öztürk “ İlçemizin doğal güzelliklerinin yanında ben dikkatinizi yapılacak yürüyüş yollarınaçekmek istiyorum. İnşallah 2017 yılında, ilçemizin önemli değerlerinden olan ve ilçe merkezimizden geçen Koca Çay‘a sağlı sollu olacak şekilde bisiklet ve yürüyüş yolu projemizi hayata geçireceğiz. Bu konuda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız, belediyelerimize ciddi manada destek veriyor. Ben buradan insanlarımızı sağlıklı yaşam için, yürümeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Gamze Nur Koca da yaptığı açıklamada, etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayarak destek olan Belediye Başkanı Esat Öztürk’e, ilçe sağlık müdürüne, kamu kurum ve kuruluş personellerine ve öğrencilere teşekkür etti. Etkinliği düzenlemelerindeki amacın obeziteye dikkat çekmek olduğunu belirten Koca, “Bugünün obezitelisi, yarının diyabetlisi demek. Biz bunun önüne geçmek için, halkımızda bilinç uyandırmak için, böyle bir etkinlik düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı da düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra yürümeyi alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini, sağlıklı kalmak ve mutlu yaşamak için bunun gerekli olduğunu belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

(SK)
Kaynak: İHA