Yabancı Seyahat Acente Yetkilileri Akşehir'de

Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve Türk Hava Yolları’nın işbirliği ile düzenlenen Konya ve Akşehir Tanıtım gezisi için Afganistan, Pakistan, Bangladeş’ten gelen acente yetkilileri Akşehir’i ziyaret etti.

Yabancı Seyahat Acente Yetkilileri Akşehir'de
Konya Büyükşehir Belediyesi rehberleri nezaretinde Akşehir’e gelen yabancı turizm seyahat acente yetkililerini; Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Nasreddin Hoca Meydanı’nda karşıladı. İlk olarak Nasreddin Hoca Türbesini ziyaret eden heyete Nasreddin Hoca hakkında ve Akşehir’in tarihi ile ilgili bazı bilgiler verildi.

Türbe ziyareti sonrasında Gülmece Parkı’nı gezen heyet, daha sonra restorasyonu süren Akşehir Tarihi Arasta Çarşısı’nı gezdi. Heyet, İplikçi Cami, Ulu Cami’yi de ziyaret etti. Cami ziyaretleri sonrasında Akşehir Belediyesi’ne ait olan Hıdırlık Sofrasında yöreye özgü lezzetlerden oluşan çeşitli ikramlar misafirlere sunuldu. Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Tarihi Ermeni Kilisesi ve Değirmen Sokak’ta restore edilen tarihi Akşehir Evlerini gezen heyet, Taş Eserler Müzesi’ne geçerek tarihi kalıntıları görme fırsatı buldu. Misafirler gezi sırasında tarihi güzellikleri çekip anı güzelleştirdi. Yabancı turizm acente yetkilileri, gezi sonrasında ilgilerinden dolayı Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’e teşekkür etti. Afganistan, Pakistan, Bangladeş’ten gelen konuklara Akşehir Belediyesi’nin özel hediyelerinden oluşan bir set armağan edildi.

Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş’ten gelen turizm acente yetkililerinin Akşehir’i ziyaret ettiğini belirtip önümüzdeki yıllarda Akşehir’e gelen yerli ve yabancı turist ziyaretlerinde artış beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA