Üniversite Hastanesine Bağışta Bulunan Hayırseverlere Plaket

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşası sırasında bağışta bulunarak destek veren hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Üniversite Hastanesine Bağışta Bulunan Hayırseverlere Plaket
Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler ile bağışta bulunan hayırseverler katıldı.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, hastanenin kadrosunun ve fiziki yapısının güçlendikçe sadece Tekirdağ’a değil bütün bölgeye hizmet verebilen bir konuma geldiğini belirterek, “Başlangıçta, 2008 yılında Göğüs Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayan Araştırma Hastanemiz, hasta sayımız bin 100’e çıktığında, artık yoğunluğu kaldırmaz duruma gelmişti. Her taraf fiziki mekanlar yetersizdi, tarihi binaları restore ettik bir müddet orada hizmetlerimizi yürüttük. Ama uzun süredir Tekirdağ’da yaşayan biri olarak, Tekirdağ’ın modern, ferah bir hastaneye ihtiyacı vardı, 2013 yılında hastanemizin temelini attık. 2015’in ilk yarısında hizmete soktuk. Tabi bu hastanenin yapılmasında başta hükümetimizin çok ciddi desteği oldu, yaklaşık 100 milyon lira civarında desteği oldu. Mustafa Şentop hocamın girişimleri ile 6 milyon lire ek destek sağlandı, yine hayırsever insanlarımız, burada 56 odanın mefruşatını sağlayarak, hastanemizin kısa sürede sizlerin hizmetine açılması için büyük bir özveride bulundular. Tabi bu hastanemizde bugün itibari ile 200 yatak olmasına rağmen 480 yatağa, 77 yoğun bakımdan 95 yoğun bakım, iki anjiyo ünitesi, 2 bin 500 metrekare acili olan gerçekten bölgede çok ferah, rahat ve ulaşılabilir olan güzel bir hastaneye kavuşmuş olduk. Bu hastanenin yapımında, başta mutayitimiz olmak üzere, hükümetimize, AK Parti İl Başkanımız burada, personel konusunda bizim her zaman yanımızda oldu, derneğimizin değerli yöneticilerine, herkese candan teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin ise, konuşmasıİslam Peygamberi Hazreti Muhammed’in bir hadisi şerifi ile başlayarak, “Sevgili Peygamberimiz, ‘Yalnız iki kişiye gıpta edilir’ buyurmuşlardır, ‘bunlardan biri Allah’ın mal verip hak yolunda harcamaya muvaffak ettiği kişi, diğerleri de Allah’ın kendisine ilim verip de, onunla amel eden ve başkalarına öğretendir’ buyurarak, mal harcayarak veya ilim öğreterek topluma faydalı olmanın özenilecek bir hayır yolu olduğunu haber vermiştir. Çok şükür ki üniversite hastanesi olarak burada iki hayrı da karşılamaktan gurur duyuyor çok mutluluk duyuyorum. Bu gün burada gerçekleştirdiğimiz törende, yaptıkları yardımlarından dolayı, hastanemizin bu duruma gelmesine katkı sağlayan değerli Tekirdağlı hemşerilerimi tekrar kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, üniversite hastanesinin tanıtım filmi izlendi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından hastaneye bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA