Türk Kızılayı'nın Musul Halkına İnsani Yardımı

Türk Kızılayı, Başika'da 500 aileye kışlık malzeme ve gıda yardımı yaptı.

Türk Kızılayı, Musul'un kuzeydoğusunda yer alan Başika kasabasının Fazıliye köyündeki sivillere 500 ailelik gıda ve kışlık malzeme yardımında bulundu.

Yardımın dağıtıldığı Fazıliye köyüne gelen Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Delegasyonu Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Musul'daki çatışmalardan kaçan ya da köy sakini yaklaşık bin 150 ailenin zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini duyunca bölgeye geldik. İlk etapta 500 aileye yönelik battaniye, gıda ve kıyafet yardımında bulunduk' ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı olarak, kampların dışında kimsenin yardımına koşamadığı bölgelerdeki sivillere el uzatmaya devam edeceklerini belirten Lostar, 'Musullu kardeşlerimizin ayağına giderek Türkiye'nin yardımlarını onlara teslim edeceğiz' dedi.

Türkiye'den gelen yardım paketini almaya gelen Musullu Mahmud Osman yedi gündür bu köyde olduklarını ve zor hayat şartlarıyla mücadele ettiklerini belirterek, 'Elektrik olmadığından dolayı ciddi ısınma sorunu yaşıyoruz. Türk Kızılayı başta olmak üzere bölgeye sürekli bir şekilde yardım kuruluşları gelip el uzatıyor. Bugün de kışlık elbise ve battaniye aldık.' diye konuştu.

- Musul'a en büyük yardım Türkiye'den

Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim tarihinden bu yana Türk Kızılayı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın ortak koordinasyonu sonucu şu ana kadar evlerinden kaçıp güvenli bölgelere sığınan Musullu sivillere 128 tırlık insani yardım malzemesi dağıtıldı.
Kaynak: AA