'Soloi Pompeipolis' Flüt Ve Arp Konçertosu

Dünyanın en önemli flüt sanatçıları arasında gösterilen Halit Turgay'ın 'Soloi Pompeipolis' flüt ve arp konçertosu, İçel'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ünlü flüt sanatçısı Halit Turgay'ın bestelediği 'Soloi Pompeipolis' flüt ve arp konçertosunun prömiyeri İçel'de gerçekleştirildi.

Dünyanın en önemli flüt sanatçıları arasında gösterilen Turgay, yeni eserini Akdeniz İhracatçı Birliklerinin (AKİB) salonunda, sanatseverlerin beğenisine sundu.

Şef Burak Tüzün'ün yönettiği İçel Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası'nın 'ses' verdiği flüt sanatçısına, 2012 yılında düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın çıkış yapan genç sanatçısı' seçilen Merve Kocabeyler, arpıyla eşlik etti.

İlk bölümüne gençliğinin İçel'de geçtiği bilinen gök bilimci ve şair Aratos'un isminin verildiği, ikinci bölümü 'Roma terası', üçüncü bölümünün ise 'Soloi limanı ve korsanlar' olarak adlandırıldığı konçerto, dinleyicilerden alkış aldı.

Turgay, konserin bitiminde kendisine destek verenlere teşekkür etti.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da etkinliğe destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Kocamaz, şunları söyledi:

'İçel'in böyle bir konçertoya ihtiyacı vardı. İnşallah kentin tanıtımında etkisi olacaktır. Özellikle de İçel Uluslararası Müzik Festivali'nin biraz daha gelişerek büyüyüp, dünya festivaller listesine girmesinin ardından bu tür eserlerin artacağına inancımız tam. Çünkü bu tür etkinlikler, insanları heveslendiriyor, gelecek nesillere de aktarma konusunda ümit veriyor.'

Kaynak: AA