Şehit Aileleri İçin Çanakkale Gezisi Düzenlendi

Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyeleri, Çanakkale'deki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesinin organize ettiği 2 günlük gezide şehit aileleri ve gaziler, şehitlik anıtlarını ziyaretlerinde duygulu anlar yaşadı.

Dernek Başkanı Yakup Ergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezide bir yandan gururlandıklarını bir yandan da hüzünlendiklerini ifade etti.

Her Türk insanının gidip oraları ibretle ziyaret etmesi gerekliliğine vurgu yapan Ergen, şunları söyledi:

'Orayı gezdikten sonra vatanın nasıl kazanıldığını, çetin mücadele ve fedakarlıkla zaferin geldiğini, atalarımızın bayrağımız ve vatanımız için ne bedeller ödediğini gördük. Geçmişimizden ders çıkarmalıyız. Çanakkale cephesine gidenlerin kimisi nişanlı, kimisi evli kimisi de bekardı. Onlar kayıtsız şartsız cepheye koşmuşlar. Onları unutmak, oradaki yiğitlikleri unutmak ihanettir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için oralara sürekli geziler düzenlenmeli ve milli şuur işlenmelidir. Oraya gittiğimizde zaman zaman gururlandık, hüzünlendik. Gezimize vesile olan Kaymakamımız Yasin Özcan'a, araçlarını emrimize veren Belediye Başkanımız Ömer Açıkel'e derneğimiz adına teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA