Petek Temizliği Hem Isınmada Hem De Faturada Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor

3 yaşını doldurmuş petek ve tesisatlarda, temizlik yapılması gerektiğinin altını çizen Sera Dizayn Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karaca, "Pas ve kireç oluşumunun temizlendiği peteklerde ısı verimi artınca yakıt kullanımı da düşüyor. Bu da vatandaşın faturasına olumlu olarak yansıyor" dedi.

Petek Temizliği Hem Isınmada Hem De Faturada Yüzde 30 Tasarruf Sağlıyor
Petek ve kalorifer tesisatı temizliğinin yüzde 30’a varan tasarruf sağladığının altını çizen Sera Dizayn Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karaca, "Yaptığımız temizlikte, peteklerin iç yüzeyinde bulunan korozyon oluşumu, yani pas ve kireç oluşumu özel kimyasallar ve makine yardımıyla çözülüyor. Korozyon tabakası çözülünce ısı verimi otomatik olarak artıyor. Isı verimini arttırınca da dolayısı ile yakıt kullanımı düşüyor ve peteklerin alt kısmının ısınmama sorununu da ortadan kaldırıyoruz. " diye konuştu.

Karaca, "Kalorifer tesisatı en az 3 yaşında ise temizliğe ihtiyacı vardır. Çünkü içerisinde yeterince korozyon tabakası oluşmuştur" uyarısında bulunarak, petek temizliği hakkında şu bilgileri verdi:

"Burada dikkat edilmesi gereken iki unsur var. Birincisi, kombi & kazan bakımı ve tesisat temizliği farklıdır. Kombi & kazan bakımı yetkili servis tarafında yapılır. Tesisat ve petek temizliği ise kesinlikle uzman ve eğitimli firmalar tarafından yapılmalıdır. Bu temizlik işlemi aynı zamanda merkezi ısıtma sistemli olan binalarda da uygulanabilir. Merkezi ısıtma sistemi olan binalarda bütün işlerimizi sadece kazan dairesine girerek hallediyoruz. Ancak merkezi sistemde dairelerin tek başına temizlenmesi söz konusu değildir. Yaptığımız bu uygulama insanların kendi ekonomisine katkı sağlamaktan ziyade milli ekonomiye de ciddi bir katkı sağlamaktadır. Ülkemizde ısınmak için en çok kullanılan yakıt doğalgazdır ve ülkemiz doğalgazı dışarıdan aldığı için dışa bağımlılığı bir nebze de olsa azaltarak ülke ekonomisine de katkı sağlamış oluyor" diye konuştu.

Ayrıca Karaca "Milli ekonomiye daha fazla katkı sağlamak için bu işi yapan bilinçli rakip firmaların artmasını istiyoruz" diyen Karaca, talep edilmesi halinde bildikleri her şeyi bu işi yapmak isteyenlere anlatacağını sözlerine ekledi.

Petek temizliği yapan Mehmet Yılmaz ise, temizliği oda oda dolaşmak ve petekleri söküp ortamı kirletmeden kombi veya kazanın bulunduğu yerde yaptıklarına dikkat çekerek, "Isıtma sisteminin altındaki boru ana dağıtım yeri olduğu için makineyle buradan giriş yapıyoruz. Özel kimyasalı mızı içine koyuyoruz. Bu işlemimiz yaklaşık olarak 1-2 saat sürüyor. Buradaki mantık petek temizliği ana dağıtım yerinden, yani bizim cihazımız kombi görevi yaparak ve peteklere tek tek girerek temizlik sağlanabiliyor. Yaptığımız bu temizlik dairelerde yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor" dedi.

Kaynak: İHA