'Pembe De Bizim Mavi De Bizim' Etkinliğine Yoğun İlgi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, bütün renklerin kadına ve erkeğe ait olduğuna dikkat çekmek için düzenlenen "Pembe de Bizim Mavi de Bizim" etkinliği Urla Eski Tamirhane Binasında gerçekleştirildi.

'Pembe De Bizim Mavi De Bizim' Etkinliğine Yoğun İlgi
Urla ilçesindeki Eski Tamirhane Binasında düzenlenen "Pembe de Bizim Mavi de Bizim" etkinliği herkesi bir araya getirdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Uzm. Psk. Şeyma Gürnal Çocukluktan Yetişkinliğe Toplumsal Cinsiyet Rollerini, Yrd. Doç. Dr. Füsun Çoban Döşkaya ise Okul Öncesi Çocukları İstismardan Koruma Yöntemleri hakkında aileleri bilgilendirdi. Toplantıda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, iyi bireyler yetiştirmek için cinsiyet ayrımcılığına yer verilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün burada pembe de bizim mavi de bizim diyoruz. İyi bireyler yetiştirmek için cinsiyet ayrımcılığına yer vermememiz gerekiyor. Kadının iyi olduğunu söylemek için erkek gibi kadın söylemleri kullanıyoruz. Bu benim içimi acıtıyor. “Erkek gibi kadın” demek yerine “Kadın gibi kadın” demek gerekiyor. Bugünde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşabileceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğe, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,21. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı, kent konseyi üyeleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA