OTONOMİ'nin Resmi Açılışı Yapılacak

İkinci el oto galerileri için kurulan ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin altyapı, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla destek verdiği OTONOMİ'nin resmi açılışı 2 Aralık Cuma günü yapılacak.

İkinci el oto galerileri için kurulan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı, asfalt ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığı OTONOMİ'nin resmi açılışı 2 Aralık Cuma günü yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir içindeki ikinci el oto galerilerinin taşınması için Akyurt'ta kurulan ve Büyükşehir Belediyesi'nin de altyapı, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla destek verdiği OTONOMİ, 2 Aralık Cuma günü açılacak.

Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılması bekleniyor.

Toplam 375 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve 551'i otomobil galerisi olmak üzere toplam 663 bağımsız bölümün bulunduğu OTONOMİ'ye, 6 bin metre uzunluğunda 12 bin ton modifiye, 18 bin ton da binder asfalt serildi.

Trafik güvenliği amacıyla yollara 265 bariyer döşeyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, 14 bin metre bordür taşı, 18 bin 600 metrekare de tretuvar kaplaması yaptı.

Emek, Aydınlıkevler, Kazım Karabekir Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, Cebeci Dumlupınar Caddesi, Etimesgut İstasyon Caddesi ve Demetevler'deki ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına destek vermek amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi geçen yıl aldığı kararların ardından denetimlerini sıklaştırarak taşınma işlemlerini hızlandırmıştı.

Kaynak: AA