NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek Açıklaması

'Tekirdağ'ın yeni, modern, ferah bir hastaneye ihtiyacı vardı. 2013 yılında hastanemizin temelini attık ve 2015 yılının ilk yarısında hastanemiz hizmete başladı'

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 'Tekirdağ'ın yeni, modern, ferah bir hastaneye ihtiyacı vardı. 2013 yılında hastanemizin temelini attık ve 2015 yılının ilk yarısında hastanemiz hizmete başladı.' dedi.

Şimşek, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapımında emeği geçen ve yapıma detsek olan hayırseverler için düzenlenen plaket takdim programında yaptığı konuşmada, Hükümetin ve Tekirdağ'daki hayırseverlerin desteği ile bölgeye ferah bir hastane kazandırıldığını söyledi.

Üniversitenin gelişmesi ile birlikte Trakya halkına daha faydalı hale geldiğini belirten Şimşek, 480 yatak kapasiteli yeni hastanenin bölge insanının hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Hükümetin ve hayırsever vatandaşların destekleri ile hastanenin kısa sürede tamamlandığını ifade eden Şimşek şunları kaydetti:

'Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren bölgenin sorunları üzerinde durmakta, fiziki altyapısını geliştirdikçe ve kadrosunu güçlendirdikçe yöre halkına hizmet vermektedir. Eski hastanemiz gün geçtikçe hastaları kaldıramaz duruma gelmişti. Fiziki mekanları yetersizdi. Tekirdağ'ın yeni, modern, ferah bir hastaneye ihtiyacı vardı. 2013 yılında hastanemizin temelini attık ve 2015 yılının ilk yarısında hastanemiz hizmete başladı.'

Üniversite hastanesinin tanıtım filminin izlenilmesinin ardından, hastanenin yapımında emeği geçen ve yapıma detsek olan hayırseverlere plaketleri takdim edildi.

Kaynak: AA