NEÜ İle KOSKİ Arasında Daha Kaliteli Su İçin İşbirliği

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), şehrin su ve kanal hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik işbirliğine gidiyor.

NEÜ İle KOSKİ Arasında Daha Kaliteli Su İçin İşbirliği
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve beraberindeki Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyelerini makamında ağırladı. 1993 yılından beridir devam eden KOSKİ-Üniversite işbirliğinin değerlendirildiği ziyarette Konya’nın su ve kanal hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik yeni projeler yapılması konusunda işbirliği kararı alındı.

“Sorunların çözümünde paydaş olacaklar”

Konya ve çevresinde akademik düzeyde araştırmalar yapan NEÜ Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinin su ve kanal hizmetleri ile ilgili sorunların çözümüne katkı sağlamak istediğini belirten Aydın, “Bundan sonraki süreçte de yine Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanındaki su kaynakları, barajlar, göller, kuyular, ilçelerdeki su sistemleri, Konya merkezdeki içme suyu, atık su toplama-dağıtma sistemleri, arıtma tesisleri ile ilgili yapılabilecek araştırmalar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Yapacağımız işbirliğine çevre mühendisliği bölümü öğretim üyelerimizin büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

2017 yılında 4 ana proje hayata geçecek

Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, “Necmettin Erbakan Üniversitemiz, 2017 yılı için yapılabilecek çalışmalar başlığı altında İçme Suyu Dezenfeksiyonu ve Etkileri, Sulamada Kullanılan Arıtılmış Atıksuyun Dezenfeksiyonunu ve Etkileri, Konya Kanalizasyon Sisteminden Kaynaklı Bazı Bölgelerde Oluşan Koku Şikayetlerinin Giderimi ve Kanalizasyon Sisteminin İzlenmesi, Kaçak Deşarjlar Varsa Bunların Tespit Edilmesi olmak üzere 4 projeyi Çevre mühendisliği bölümü öğretim üyelerimiz ile projelendirme çalışmalarına başladık” ifadelerini kullandı.

Konya’daki çevre ve su sorunları tartışılacak

KOSKİ Genel Müdürlüğü ile 2010 yılında bir sempozyum yaptıklarına atıfta bulunan Aydın’a teşekkür ederek, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, üniversite işbirliğine büyük önem vermektedir. 2017 ya da 2018’de Konya’daki çevre ve su sorunlarının tartışılacağı bir sempozyum yapılması ayrıca faydalı olacaktır. Yapacağımız işbirliğinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA