Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Mahallelerin Sorunları Tek Tek Tespit Ediyor

İçel Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonu ile hizmet üretmeye devam ediyor.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Mahallelerin Sorunları Tek Tek Tespit Ediyor
Vatandaşların ve muhtarların hızlı ve kaliteli hizmet alabilmeleri amacıyla kent genelinde tüm muhtarlara bilgisayar, yazıcı ve internet hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, muhtarlar ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı aracılığıyla sağladığı koordinasyonla, hangi mahallenin hangi hizmete ihtiyacı varsa tespit ederek ihtiyaç duyulan hizmetleri her mahalleye ayrım yapmadan sunuyor. Son olarak muhtarlık binalarına el atan ve hizmet çemberine dahil eden Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık’ta 2, Silifke’de 1, Erdemli’de 2, Tarsus’ta 7, Toroslar’da 4, Mezitli’de 3, Yenişehir’de 2 ve Akdeniz’de 6 olmak üzere 27 mahalle muhtarlığında tadilat ve bakım-onarım çalışması gerçekleştirdi.

Öte yandan, merkez ilçelerde ise Yenişehir’de 2, Akdeniz’de 3, Toroslar’da 1 ve Mezitli’de 1 adet yeni muhtarlık binası inşası tamamlanarak muhtarlara teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de muhtarlık binalarını boyama görevini üstlenerek, muhtarlık binalarını atıl görüntülerinden kurtarmaya başladı.

Mezitli Fatih Mahallesi Muhtarı Leyla Üstündağ, “Büyükşehir Belediyesi’nden talep ve isteklerimizi Muhtarlık İşleri Dairesi yetkilileri ile görüşerek her türlü sıkıntımızı gideriyoruz. Hem Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Erkan Arıcı’ya, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a muhtarlara verdikleri önemden dolayı teşekkür ederiz. Bilgisayarımız, yazıcımız, internetimiz verildi, şimdi de muhtarlığımız boyanıyor. Üstelik bu bizim talep bile etmediğimiz bir hizmet. Biz istemeden hizmet ayağımıza geliyor. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Mahallemizin Büyükşehir ile çözüme kavuşmayan sorunu kalmıyor. Anında müdahale ile istediğimiz hizmetleri sorun yaşamadan kolay şekilde alabiliyoruz. Özellikle mahallemizde ilaçlama konusunda önemli talep vardı ama Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz hızlı biçimde ilaçlamalarımızı da yaptı. Bunun gibi birçok hizmeti hiçbir ayrım yapılmadan ve hızlı bir şekilde aldığımız için müteşekkiriz” dedi.

İlk defa böyle bir hizmet anlayışı ile karşılaştıklarını ifade eden Üstündağ, “Cenazelerimiz oluyor, otobüsler, ikramlar ve taziye çadırı gibi hizmetler temin ediliyor. Büyükşehir’e ait bölgelerde temizlik konusunda da sıkıntı yaşamıyoruz. Ayrıca sahil projesini de muhtar arkadaşlarımızla gidip inceledik ve çok beğendik. Evimizin önünden temiz ve güvenli şekilde denize girebileceğiz. Oradaki yürüyüş, koşu ve bisiklet yolunun arka tarafa çekilmesi de o bölgedeki sıkışıklığı giderecek. Projeyi çok başarılı buluyoruz. İçel geneline bakınca da önceki dönemlerde sadece sahile verilen önemin şimdi İçel’in her noktasına ulaştığını görüyoruz. Büyükşehir her yere yetişiyor ve ben hem kendi adıma hem de mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(KRY-Y)
Kaynak: İHA