Mithat Alam, Hayatını Kaybetti

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi ile Mithat Alam Eğitim Vakfının kurucusu Mithat Alam, hayatını kaybetti.

Üniversiteden 'Sinemayı seven adamı kaybettik' başlığı ile yapılan açıklamada, Alam'ın bugün vefat ettiği belirtilerek, cenazesinin 30 Kasım'da Bebek Camisinde kılınacak öğle namazının ardından Rumeli Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verileceği kaydedildi.

Mithat Alam, sinema bölümü bulunmayan Boğaziçi Üniversitesi'nde, sinemaya ilgi duyan öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmak ve fikir aşamasından üretim aşamasına kadar sinemanın farklı alanlarında öğrencilerin yürütecekleri çalışmalara destek olmak amacıyla, 1999'da kendi adını taşıyan bir film merkezi kurdu. Çok sayıda ödülü bulunan Alam son olarak, 36. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödüllerinde, 'Sinema Emek Ödülü'ne layık görülmüştü.

Kısa süre önce İletişim Yayınlarından çıkan, 'Sinemayı Seven Adam' adlı kitapta, kişisel hayat hikayesini, sinema tutkusunu, filmler ve yönetmenler hakkındaki engin bilgi ve tecrübelerini ve anılarını okurlarla paylaşan Alam'ın, üniversitede kurduğu film merkezinin hikayesi de kitapta yer alıyor.

Mithat Alam, 1945'te İstanbul’da doğdu. Robert Kolejinden 1968'de mezun olan Alam, Boğaziçi Üniversitesi’nde 1998'de sinema dersleri vermeye başladı.

Kaynak: AA