Mimarlar Odası Üyeleri, KTO Yeni Hizmet Binası İnceledi

Kayseri Mimarlar Odası üyesi 20 mimar, Kayseri Ticaret Odasının yeni hizmet binasını inceledi.

Mimarlar Odası Üyeleri, KTO Yeni Hizmet Binası İnceledi
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 17 bini aşkın üyeye daha iyi ve kaliteli hizmet vermek için planlanan ve yapımı gerçekleştirilen hizmet binasının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Daha önce bazı oda başkanları ve şehir protokolünden isimlerin ziyaret ettiği yeni hizmet binası inşaatının her aşamasında büyük bir titizlik gösterildiğini kaydeden Hiçyılmaz, Kayseri’ye değer katacak olan bu projenin ilgi görmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.



İnceleme gezisinde, Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu ve oda üyesi mimarlar, KTO Mimarı Yavuz Önem tarafından bilgilendirildi. Katları tek tek gezen mimarlar, projeye ilişkin çeşitli sorular sordu ve yapılan işlemler hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

İnceleme gezisine ilişkin görüşlerini açıklayan Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Velibaşoğlu, “Öncelikle çalışan ekibe ve Ticaret Odası Yönetimine teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Mimarlar Odası Kayseri Şubesi olarak 2014 yılında Ticaret Odasıyla beraber düzenlediğimiz yarışmayla bu binanın projelerini elde etmiştik. Yarışmaya 153 katılımcı olmuştu. Üç eşdeğer ödüle layık görülen projelerden Aydın Avunduk, Arman Yaşa ve Özgür Dağların müellifi oldukları proje Ticaret Odası yönetimi tarafından tercih edildi.” dedi.

2014 yılının Aralık ayında projenin ihaleye çıktığını ve yapımına başlandığını hatırlatan Velibaşoğlu, “Bu süreç içerisinde buranın mimarları ile de biz 1-2 kez görüşmüştük. Onların görüşleriyle beraber farklı incelemelerde de bulunmuştuk. Mimarlar Odası Kayseri Şubesi olarak hem yarışmasında bulunduğumuz hem projesini daha sonra takip ettiğimiz bir çalışmanın son aşamasını da hep beraber 20 kişilik bir ekiple gezdik. Yaptığımız teknik gezi ile bitmeye yakın nitelikli bir yapı olduğunu gördük. Bu imkânı sağladığı ve böyle bir nitelikli binayı üyelerine kazandırdığı için de Ticaret Odası Yönetimine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA