Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya Açıklaması

Adıyaman’ın Sincik ilçesine gelen Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İlçe merkezinde yer alan okullarda incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya Açıklaması
Sincik ilçe merkezinde yaklaşık 250 öğrencinin eğitim gördüğü, daha önce yapılan deprem tahkiklerinde çürük olduğu anlaşılan Atatürk İlkokullarda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya, bu okul binasının 2017 yılı yatırım programı kapsamına alınması için var gücü ile çalışacağını söyledi.



Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya, yardımcısı Mehmet Altındal ile birlikte Sincik ilçesine yaptığı ziyarette ilçe merkezindeki okulları dolaşarak binaların fiziki durumu ve ilçedeki eğitim faaliyetleri hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın’dan bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Aydın, ilçe merkezindeki Atatürk ilkokulu binasının yapılan araştırmalar neticesinde riskli yapı olduğunun tespit edildiğini, bu binanın yerine 16 derslik yeni bir okul binası yapılması gerektiğini belirti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve yardımcısı Mehmet Altındal, Atatürk İlkokulu binasında incelemelerde bulundu.

Kızılkaya, “Yapılan incelemelerde bu okul binamızın çürük olduğu anlaşılmıştır. Burada yeni bir okul binası ihtiyacı olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Bu okulumuzu 2017 yılı yatırım programı kapsamına alınması için var gücümüz ile çalışacağız” şeklinde konuştu.

(AE-BRN-Y)
Kaynak: İHA