Mersin GİAD'dan İlkokul Öğrencilerine Diş Sağlığı Eğitimi

İçel Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) Kadın Kurulu, Batıkent İlkokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi.

Mersin GİAD'dan İlkokul Öğrencilerine Diş Sağlığı Eğitimi
Her hafta bir proje gerçekleştiren İçel GİAD Kadınlar Kurulu, sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda, Batıkent İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelen GİAD’lı kadınlar, öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme yaptı. İçel GİAD Kadınlar Kurulu üyesi Diş Hekimi Sinem Özdemir’in sunumu ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında öğrencilere diş sağlığı ve uygulamaları ile ilgili yöntemler anlatıldı. Sunumun ardından İçel GİAD Kadın Kurulu tarafından diş fırçalamaya teşvik etmek için öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

İçel GİAD Kadın Kurulu Başkanı Nalan İzol, yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığının her insan için çok önemli olduğunun altını çizerek, “İçel GİAD Kadınlar Kurulu olarak ağaç yaşken eğilir diyerek, çocuklarımızı ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirdik. Fakat bundan daha önemli olan şey, anne ve babaların kendi dişlerini fırçalayarak çocuklarımıza örnek olmaları. Okullarımızda ise öğretmenlerimiz hem ağız, diş sağlığı ile bilgilendirmelerde bulunmalı hem de çocuklarımızı doğru beslenmeleri konusunda uyarmalı” dedi.

Kaynak: İHA