MASKİ'den Su Taşkınlarına Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesinin Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Kırtık Deresi’ndeki su taşkınlarını önlemek için başlattığı temizlik ve menfez çalışmalarını tamamladı.

MASKİ'den Su Taşkınlarına Önlem
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede sürdürdüğü dere temizlik ve ıslah çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Şehzadeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Kırtık Deresi’nde yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Deredeki temizlik işlemleri sonrasında ekipler, 36 metrelik menfez ve 12 metrelik betonarme trapez kanalı inşa ederek derenin ıslahını gerçekleştirdi. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kırtık Deresi’nde yapılan çalışmalar ile su taşkınları engellenerek, derenin çevresinde yaşayan vatandaşlar için tehlike yaratmasının önüne geçilmiş oldu.

“Bu çalışma bizim için çok kıymetli”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmasından mahalle olarak memnun olduklarını belirten Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, “30- 40 yıldan beri bu dere çevresinde vatandaşlarımız yaşıyor. Burada doğru dürüst ne yol vardı, ne de geçitler vardı. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’den. Bu çalışma benim için İstanbul’daki asma köprü çalışması kadar kıymetli. Çünkü bu insanlara bir hizmet geldi. Evlerinin önüne araçlarını koyamıyorlardı. Biz hizmet edenin yanındayız. Mahallemize kim hizmet ediyorsa onun yanındayız, onu destekliyoruz. Allah bin kere razı olsun Cengiz Başkan’ımızdan. Cengiz Bey buralara bu hizmeti getirdi. Çok memnunuz. Mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum kendisine” dedi.

(AY-Y)
Kaynak: İHA