Leylek Köyünde Toplu Açılış

Bursa’nın Karacabey Belediyesi tarafından leylek dostu Eskikaraağaç köyüne yapılan yatırımlar hizmete açıldı.

Leylek Köyünde Toplu Açılış
Leylek yürüyüş yolu, sosyal tesis, iskele ve çok amaçlı salon hizmete açıldı. Açılışların ardından davetliler leylek yürüyüş yolunda yürüyerek Uluabat Gölü’nün eşsiz manzarasına şahitlik etti. Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikaraağaç’ın son 3 yıldır gerek leylek festivali ve gerekse de köy içerisinde yapılan turizm hamleleriyle adeta göz kamaştırdığını söyledi.



Başkan Ali Özkan, “Biz köylerde sadece turizmi değil, kırsal kalkınmayı ve girişimci kadınlarımızı da desteklemeye çalışıyoruz. EKADER bizden çatı tamiri istemişti. Biz de çatıyı yapmakla kalmayıp, çatı katı ile köye çok amaçlı bir salon kazandırdık. Çeşitli cemiyetlere vesile olacak. Görevimizin sonuna geldiğimizde hayırla yâd edilmek için her mahallemize bir imza atmak istiyoruz” dedi.

1 buçuk kilometrelik göl kıyısındaki leylek yürüyüş yolu ziyaretçileri cezp ediyor. Göl kıyısında kuşların cıvıltısı eşliğinde ziyaretçilere doğal bir yürüyüş imkânı sağlanıyor. Türkiye’nin gün batımıyla meşhur Uluabat Gölü ziyaretçileri büyülüyor. Karacabey Belediyesi’nin leylek köyüne kazandırdığı bir diğer yapı iskele oldu. Seyyar olarak tasarlanan ve dubalar yardımıyla gölün su seviyesindeki değişimden etkilenmeyerek hizmet vermeye devam eden iskeleden gölde tur atmak isteyen halk ve balıkçılar yararlanacak. Bu arada köye göl manzaralı bir sosyal tesis de kazandırıldı. Köye gelen ziyaretçilerin hem çay - kahve gibi ihtiyaçlarını karşılayan, hem de Uluabat Gölü’nden çıkan eşsiz tatlı su balıkları lezzetlerini halka sunan sosyal tesisin ilgi görmesi bekleniyor.

(MŞ)
Kaynak: İHA