Kocaeli'deki Trafik Kazası

Gebze ilçesinde veliler, halk otobüsünün çarptığı 6 yaşındaki öğrencinin hayatını kaybetmesine tepki gösterdi Minik Esila'nın babası Murat Dursun: 'Meleğim gitti. Bir tanemdi o benim. Bir kızım, bir canım. Daha yeni okumaya başlamıştı. Benim bir çocuğum gitti. Lütfen burada sabah akşam çıkışta girişte her zaman polis olsun. Işık yeterli değil'

KOCAELİ ( AA ) - Kocaeli’nin Gebze ilçesinde veliler, halk otobüsünün çarptığı 6 yaşındaki Esila Dursun'un hayatını kaybetmesine tepki göstererek, okul önünde trafik polisinin görev yapmasını talep etti.

Atatürk İlkokulu'nun önünde toplanan öğrenci velileri, ve halk otobüsünün çarptığı 6 yaşındaki Esila Dursun'un hayatını kaybetmesine tepki göstererek, yolu trafiğe kapatmak istedi.

Kısa süreli yolu trafiğe kapatan veliler, daha sonra okulun önünde trafik polis bekletilmesi için imza topladı.

Kazada yaşamını yitiren minik Esila'nın babası Murat Dursun, burada yaptığı konuşmada, 'Meleğim gitti. Bir tanemdi o benim. Bir kızım, bir canım. Daha yeni okumaya başlamıştı. Benim bir çocuğum gitti. Lütfen burada sabah akşam çıkışta girişte her zaman polis olsun. Işık yeterli değil. Ben kaza anını izlemedim ama otobüs şoförü yanından geçen otobüsün şoförü ile konuşurken önüne bakmadan hareket etmiş. O durup yol verdi diye geçmek isterken görmeden altında kalmış. Burada trafik polisinin olması şart. Burası okul önü.' ifadesini kullandı.

Velilerden Zeynep Gül ise okulun 3 ay önce açıldığını belirterek, 'Burada trafik polisi yok. Cuma günleri saat 18.30’da çocuklarımızı alıp eve gidiyoruz. Burası zifiri karanlık olduğu ve arka kapı kullanılmadığı için ön kapıyı kullanıyoruz. Biz trafik lambası değil, trafik polisi istiyoruz. Okulun tek kapılı olmasını istiyoruz.' diye konuştu.

Cuma günü okul çıkışında yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada halk otobüsünün çarptığı 6 yaşındaki Esila Dursun, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Halk otobüsü şoförü G.T. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA