Kartal Belediyesi'nden Çocuklara Masal Etkinliği

Kartal Belediyesi’nin Kasım ayı sanat ve kültür etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik masal okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Kartal Belediyesi'nden Çocuklara Masal Etkinliği
Kartal Belediyesi’nin Kasım ayı sanat ve kültür etkinlikleri kapsamında Kartal Belediyesi Atalar Kütüphanesi’nde çocuklara yönelik masal okuma etkinliği düzenlendi.

İlki 17 Kasım’da ikincisi ise 25 Kasım’da düzenlenen etkinlikte, ana sınıfı öğretmeni Zehra Kökdemir’in anlattığı masalları can kulağıyla dinleyen minikler daha sonra boya kalemleri ile kağıda, masalda en sevdikleri karakteri çizdiler. Etkinliğe çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Gelişim çağındaki çocukların masallar yoluyla dil becerilerini, yaratıcılıklarını, dinleme, anlama ve hayal gücü yeteneklerini gerçekleştirmeyi hedefleyen masal okuma etkinliğinin ikincisi 25 Kasım’da Kartal Belediyesi Atalar Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Çocuklar, ana sınıfı öğretmeni Zehra Kökdemir’in okuyarak anlattığı “Hansel ve Gratel” adlı klasik masalı can kulağıyla dinledi. Zaman zaman sorularla çocukları masalın adeta içine çeken Kökdemir’in anlattığı masalın ardından çocuklar bu kez boya kalemleri ile kağıdın başına geçti. Dinledikleri masalda yer alan en sevdikleri karakteri kağıda çizen çocuklar daha sonra hazırladıkları kartları Atalar Halk Kütüphanesi’ndeki “Dilek Ağacı’na” astı. Yaklaşık 1 saat boyunca devam eden eğlenceli etkinlikte çocuklara Kartal Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA