'Karanlıklar Ülkesi Açıklaması Kan Savaşları' 2 Aralık'ta Vizyona Girecek

'Karanlıklar Ülkesi' serisinin beşinci halkası olan film, vampirler ve Lycan'ların amansız mücadelesine sahne oluyor.

Yönetmenliğini Anna Foerster'in üstlendiği 'Karanlıklar Ülkesi' serisinin beşinci halkası 'Kan Savaşları', 2 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Kanyon AVM'de gerçekleştirilen basın gösteriminin ardından AA muhabirine filme ilişkin değerlendirme yapan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, aksiyon sahneleriyle koreografik bir değer kazanan filmin keyifle izlenebileceğini söyledi.

Filmde izleyicinin sürprizlerle karşılaşacağına dikkati çeken Dorsay, 'Film, entrika ve eski trajedilerden esinlenmiş biçimde, öyle kıvrımlar içeriyor ki kendinizi kaptırıyorsunuz. Fantastiğe çok karşı olmamak kaydıyla rahatça izlenilebilir.' diye konuştu.

Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar ise 'Kan Savaşları'nın vampirler ve Lycan'ların arasındaki savaşı heyecanlı bir şekilde anlattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'2003 yılında başlayan 'Underworld' serisinin bu son halkasında Kate Beckinsale'nin canlandırdığı Selene'nin yine barış için verdiği bir başka mücadeleye tanık oluyoruz. Gotik tarzdaki aksiyon filmi, her bölümünde gelecek macerayı kökünden kesse de yine yeşerecek bir dal bulabilmiş.Blade serisinin açtığı yoldan ilerleyen film, şimdi de 'Uyumsuz', 'Açlık Oyunları' gibi seri filmlere öykünmeye başlamış, hatta entrika dolu öyküsü ile 'Game of Thrones'a bile göz kırpıyor.'

- Film hakkında

Yönetmen koltuğunda Anna Foerster'in oturduğu filmin senaryosu Len Wiseman, Danny McBride ve Cory Goodman'a ait.

Orijinal adı 'Underworld: Blood Wars' olan aksiyon, fantastik ve korku türündeki, Amerikan yapımı filmde Kate Beckinsale, Bradley James, Theo James, Charles Dance ve India Eisley başrolü paylaşıyor.

Yapımcılığını Kevin Grevioux ve Gary Lucchesi'nin gerçekleştirdiği Warner Bros yapımı 'Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları'nın konusu ise kısaca şöyle:

'Selene, çifte saldırı altındadır. Hem kendisine ihanet eden Lycan'lar hem de vampirler bu savaşçı kadının peşindedir. David ve babası Thomas onun tarafında yer alsa da bu amansız savaşı bitirmek için büyük bir fedakarlık yapmak zorunda kalacaktır.'

Kaynak: AA