Kaliteli Projeler Bekleniyor

Düzce’de Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hazırlanan "Erasmus +" programının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kaliteli Projeler Bekleniyor
Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilgi yoğun oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans Uzmanı Gül Özcan, her ilden proje beklediklerini belirterek katılımcılara ihtiyaca yönelik kaliteli projeler beklediklerini söyledi.



Toplantıda konuşan Vali Zülkif Dağlı, ilginin yoğun olmasından memnun olduğunu belirterek “Bu kadar ilginin olduğu bir ortamda Düzce’den bundan sonra çok daha fazla proje çıkacak ben buna inanıyorum. Sabahın bu saatinde ilçelerimizden de yoğun ve istekli bir şekilde gelen bu kalabalık proje mantığının ilimizde fazlasıyla tutacağını gösteriyor. Bundan sonra Düzce ilimizde çok daha fazla proje gelecek. Proje mantığıyla çalıma kültürü ilimizde öncesinde de var. Biz bunu nasıl geliştiririz yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Milli Eğitimler ilgili ilk proje toplantımızı yaptığımızda bu konulara değinmiştik. Ulusal Ajansımızın çok fazla projeye destek verdiğini, bunlardan daha fazla yararlanmamız gerektiğini belirtmiştik. MARKA’dan gereken desteği alıyoruz. Ancak Ulusal Ajanstan çok fazla destek alamadığımızı müşahade etmiştik. Bu meydanda Ulusal Ajans başkanımızla bir temas kurarak, zaten illerimizde eğitim vermeye her zaman istekliler, böyle bir talebimiz oldu. Talebimizi kabul ettiler, eğitimlerimiz başlamış oluyor. İlk proje verme tarihi 2 şubat olarak belirlenmiş. İhtiyaca göre proje yapılacak. Hadi proje yapalım demekle olmaz, sonuçta kaynak heba edilmiş olur” dedi.

Vali Dağlı ayrıca “Gençlik Spor Bakanlığımız daire müdürleri gelecek. Gençlik Spor Bakanlığı son tarihi 31 Aralık’a kadar olan yeni bir çağrıda bulundular. Onunla ilgili eğitim toplantısını ilimize özel yapacaklar. Sadece Ankara İstanbul ve Düzce’de olmak üzere” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitimlere geçildi.
Kaynak: İHA