Kahramankazan Belediyesi Çocuklara Sahip Çıktı

Kahramankazan Belediyesi, anneleri evi terk edince babaları tarafından dedesine bırakılan 6 çocuğu yuvaya yerleştirildi.

Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki yaşlı bir çiftin evinde 6 çocuk olduğu bilgisini aldı. Eve giden ekipler, 6 çocuğun yaşlı dede ve babaannesiyle olumsuz koşullarda yaşadığını belirledi.

Durumu öğrenen Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile eşi Meral Ertürk, babaanne Gülistan ve dede Selahattin Kandemir'i evlerinde ziyaret etti.

Eşi evi terk ettiği için babaları tarafından yaşlı çifte emanet edildiği öne sürülen 6 çocuk, Belediye Başkanı Ertürk'ün girişimi sonucu hastanede sağlık kontrolünden geçirilip, Pursaklar ve Keçiören'deki yuvalara yerleştirildi.

Ertürk, 'Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı arazi ekibinin dikkati sayesinde büyük bir dramı ortaya çıkarmış olduk. Karşılaştığımız manzara yürek parçalayacak cinstendi. Belediye olarak çocuklar ve dede ile babaannenin tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Bu çocuklara devletin sahip çıkması gerekiyordu. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından bu çocuklarımız, devletimizin şefkatli kollarında sıcak bir yuvaya kavuştu.' diye konuştu.

Kaynak: AA