İzmir Fashion Week'e Doğru

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Özden: 'İzmir'i Avrupa'nın sayılı moda merkezleri arası sokmak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz'.

Ünlü tasarımcılar ve firmaların yeni sezon kreasyonlarını sergileyeceği İzmir Fashion Week, 5-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Rönesans Ajans ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından düzenlenecek İzmir Fashion Week'in bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, İzmir'in hazır giyim üretim ve ihracatında Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi olduğunu belirtti.

Kentte moda alanında çok iyi tasarımcıların, üreticilerin bulunduğunu vurgulayan Özden, moda haftası etkinliği ile kentin potansiyelini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Özden, İzmir'i Avrupa'nın sayılı moda merkezleri arası sokmak için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini kaydederek, 'Etkinlikte zengin tasarımları ve teknik başarıları gözler önüne sereceğiz. Bu etkinliği yaparken bilgi ile zenginleştirilen katma değeri ticarete dökme gayretindeyiz. Bugünlerde ekonomik şartlar zorlayıcı, tüketim oldukça azaldı. Tasarımcılar büyük fedakarlıklarla çalışıyor. Biz şu an bu etkinlikle kendimizi gösteriyoruz.' ifadelerini kullandı.

İzmir Fashion Week'in koreografı Akif Örük de 4. kez gerçekleştirilecek etkinliğe ilginin her geçen yıl arttığını vurgulayarak, İzmir'i Milano, Paris gibi bir moda şehri yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Etinlik kapsamında günde 3 defile düzenlenecek, moda tasarım yarışmaları, söyleşi, seminer, sergiler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA