İŞKUR Ve BİK Malatya'da 'Basın Mesleki Eğitim Kursu' Düzenleyecek

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Başkanı Nihat Abacı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürü Vahap Toman, geçtiğimiz günlerde basındaki nitelikli eleman sorununu çözmek amacıyla imzalan işbirliği protokolü kapsamında bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

İŞKUR Ve BİK Malatya'da 'Basın Mesleki Eğitim Kursu' Düzenleyecek
Abacı ve Toman görüşmede protokol kapsamında düzenlenecek olan ‘Basın Mesleki Eğitim Kursunu ve yerel medyaya yönelik düzenlenebilecek faaliyetleri masaya yatırdı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan tarafından geçtiğimiz günlerde yazılı basın başta olmak üzere iletişim ve medya sektöründe çalışan veya çalışabilecek iş arayanlara ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak İŞKUR programlarından yararlanılarak, ortak faaliyetler yürütülmesi amaçlanan protokol imzalanmıştı.

Protokol kapsamında bugün İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman ile bir araya gelen BİK Malatya Şube Başkanı Nihat Abacı, “Genel Müdürümüz ile İŞKUR Genel Müdürü arasında imzalanan protokol gereği, Türkiye İş Kurumu ile iş birliği içinde Malatya’da da Basın Mesleki Eğitim Kursu düzenlemek için ön görüşme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

BİK olarak, basın sektöründe yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere ve teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimler planladıklarını aktaran Abacı, “Buradaki amacımız, basın sektöründe çalışan, ya da çalışmak isteyen kişilerin, gazetecilik alanındaki analitik düşünme, sorun çözme, etkili iletişim kurabilme, haber yazım teknikleri, fotoğraf çekimi bilgi ve becerilerine sahip olmalarını sağlamaktır” dedi.

Abacı, basının nitelikli eleman sorununu biraz olsun giderebilmek için düzenlenecek olan Basın Mesleki Eğitim Kursu için protokolü Malatya’ya uyarlayıp, Malatya’da da Basın Mesleki Eğitim Kursu düzenleyeceklerini kaydederek “İki kurumun Malatya basınına katkı sunmak adına yürütülebilecek çalışmaları gerçekleştirme iradesi var. Bu konuda ön görüşmeyi yaptık. İletişim Fakültesi ilgilileri ile de görüştük. Kurs, 6 hafta 90 saat olarak planlanıyor. Önümüzdeki günlerde, Basın Mesleki Eğitim Kursu hakkında ayrıntılı açıklama yapacağız” diye konuştu.

İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman ise, görüşme hakkında bilgiler vererek, “İletişim ve medya sektöründe çalışıp işini kaybeden veya çalışmak isteyen, iş arayanlara ve üniversite son sınıf öğrencileri veya mezunlarına yönelik olarak kurumumuz tarafından yürütülmekte olan kurslardan bir tanesini de Basın İlan Kurumu ile düzenleyeceğiz. Ortaklaşa yürütülecek olan faaliyetlere ilişkin usul ve esasları belirten protokol, Genel Müdürlerimiz arasında Ankara’da imzalandı. Biz ise Malatya bileşenleri olarak ön görüşmemizi yaptık. Olumlu görüş içindeyiz. Zaten protokol imzalanıp İŞKUR ve Basın İlan Kurumu internet sitesinde yayınlanmıştır” şeklinde konuştu.

Toman, 2017 yılı başlarında uygulamaya sunmayı planladıkları kursun yeri ve şartları konusunda daha sonra ayrıntılı açıklama yapacaklarını dile getirerek, kursa katılanlara Genel Sağlık Sigortası yapılacağını ve katılımcılara günlük belli bir ücretin de ödeneceğini kaydetti.

Kaynak: İHA