İngiltere Polonya'ya asker gönderiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rusya'nın saldırgan tutumuna karşı Polonya'ya asker göndereceklerini açıklayarak, "Polonya'nın kuzeydoğusuna gelecek yıl nisan ayında 150 asker ve birkaç zırhlı araç konuşlandırma kararı aldık" dedi.

İngiltere Polonya'ya asker gönderiyor
İngiltere Polonya'ya asker gönderiyor
İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Birleşik Krallık-Polonya Zirvesi'nin ardından May, Polonyalı mevkidaşı Beata Szydlo ile Başbakanlık'ta ortak basın toplantısı düzenlendi.
İngiltere ile Polonya arasındaki ilişkilerin her iki ülkenin de güvenliği ve refahı için önemli olduğunu vurgulayan May, "İngiltere, AB'den ayrılmaya hazırlanırken bu ortaklığı güçlendirmeye kararlıyım." diye konuştu.

Görüşmede Rusya'nın saldırgan tutumunu önlemeyi de ele aldıklarını ifade eden May, "Birleşik Krallık, Varşova'da yazın yapılan zirvede Avrupa'ya konuşlandıracak asker sayısını artırma sözü vermişti. Polonya'nın kuzeydoğusuna gelecek yıl nisan ayında 150 asker ve birkaç zırhlı araç konuşlandırma kararı aldık." açıklamasında bulundu. May ayrıca, iki ülke arasında savunma alanında bir anlaşma için çalışacaklarını kaydetti.