İlçe Protokolü 24 Kasım'ı Birlikte Kutladı

Pursklar ilçe protokolü TEOG sınavı nedeniyle Öğretmenler Günü’nü 28 Kasım’da kutladı. Törende konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Peygamber mesleği icra ediyoruz, yavrularımız bize emanet, sorumluluğumuzu bilmeliyiz” dedi.

İlçe Protokolü 24 Kasım'ı Birlikte Kutladı
Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde Ayyıldız Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programına İlçe Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, idareciler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

Bu yıl TEOG sınavlarına denk gelen Öğretmenler Günü Pursaklar’da sınavların etkilenmemesi için resmi olarak dört gün sonra kutlandı. Öğretmenler Günü programında konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Peygamber mesleği icra ediyoruz. Yavrularımız bizlere emanet, bunun sorumluluğunu bilmeyiz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da aynı salonda öğretmenler günü kutlama programı yaptıklarını hatırlatan Başkan Çetin, “Kimin aklına gelirdi ki bir yıl sonra 15 Temmuz’da hain bir işgal girişimi olacağı. Birtakım ağzı salyalı din adamları tarafından kandırılıp bizim vergilerimiz ile alınan savaş uçaklarıyla masum ve mazlum halkımızı bombaladılar. Bizler okullarda bu insanlarla çalıştık, çok iyi görünüyorlardı ama bu millete ihanet ettiler. İnsanların içini bilemiyorsunuz, maske düştükten sonra görüyorsunuz” diye konuştu.

15 Temmuz işgal girişiminin büyük bir ders olduğunu vurgulayan Başkan, hayatını kaybeden öğretmenlere rahmet dileyip gazi ve hasta olanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlçe Kaymakamı İhsan Kara da 24 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu ve okuma yazma seferberliğinin bütün topluma yayıldığı bir gün olduğunu ifade ederek öğretmenler gününü kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ise “Bir milletin milli, ahlaki, kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır” hatırlatması yaparak meslektaşlarının gününü tebrik etti.

Programın sonunda “Öğretmenim ile Şiir Okuyorum” yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler ise yemin etti.

(BEN-HA-Y)
Kaynak: İHA