GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan Açıklaması

GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, üniversite-sanayi işbirliğinin Türkiye’de özlenen bir tablo olduğunu söyledi.

GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan Açıklaması
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve beraberindeki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’ı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Üniversitesi ile koordineli olarak projelere destek vereceklerini ifade ederken GAHİB Başkanı Kaplan’da sanayici üniversite işbirliğinin Türkiye’de özlenen bir tablo olduğunu belirterek Gaziantep’in dünyanın halı üssü konumunu korumak için işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Üniversitelerimizle ortak çalışmaları destekliyoruz

Halıya Estetik Dokunuşlar Projesi tanıtım toplantısı nedeniyle Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ve beraberlerindeki heyet GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’ı makamlarında ziyaret ederek bölge ihracatı hakkında bilgiler aldı. Çıkmaz yaptığı Gaziantep Üniversitesiyle sektörel projeleri koordineli olarak yürütmek istediklerini belirterek, “İş dünyası olarak sadece halı sektöründe değil, tüm sektörlerde Gaziantep Üniversitesi ile işbirliğine hazırız. Bütün sektörlerle ilgili üniversitemizle işbirliğine, her türlü desteği vermeye hazırız. Sadece halıyla değil Antep fıstığıyla da, diğer sektörlerle ilgili inovasyonda da sizlere her zaman destek veririz. Yeni ürünler, katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekiyor. Bugün dünyanın bütün ülkeleriyle temas halindeyiz ve yaklaşım 185 ülkeye ihracatımı var. Sizlerle gerçekleştireceğimiz diğer projelerde de katma değeri yüksek ürünlerin elde edilmesinin yolu açılacaktır” dedi.

“Üniversite- sanayici işbirliği Türkiye’de özlenen bir tablodur”

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, halı sektöründe dünyanın halı merkezi haline gelen Gaziantep’in gelecek dönemlerde de bu özelliğini koruyarak geliştirmek zorunda olduğunu vurguladı. Türkiye’nin özlediği bir tablonun gerçekleştiğine de dikkat çeken Kaplan, yaptığı değerlendirmede Gaziantep Üniversitesiyle ortaklaşa yürütülecek proje ile halı sektörüne yeni bir sinerji kazandırılacağının da altını çizerek, “Dünyada kullanılan halının yüzde 57’sini biz ihraç ediyoruz. Türkiye ihracatının da yüzde 95’ini Gaziantep gerçekleştiriyor diyebiliriz. Bundan da gurur duyuyoruz. Halıya Estetik Dokunuşlar Projesi yıllardır hayal ettiğim bir projeydi. Bu projeyi tekrar gündeme getiren Meslek Yüksekokulu Müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim. Çünkü geçmiş yıllarda hızla büyüyen sektöre yetişmiş kalifiyeli elemanlar gerekiyor ve bu elemanları ustalarla ve makinistlerle öğrendikleriyle yetiniyorlardı. Bu proje, sektörümüz için hayati bir önem taşıyan bir projedir, sonuna kadar destekleyeceğiz. Artık günümüzde üniversite - sanayi işbirliği kaçınılmaz oldu. Üniversitenin sanayiye sanayinin de üniversiteye ihtiyacı var. Çok şükür şehrimizde her türlü imkânımız var. Bundan sonraki süreçte daha çok işbirliği yaparak çalışmamız zorunludur. Bu işbirliğine ve çalışmaya hazırız. Sanayici üniversite işbirliği ülkemizin özlediği bir tablodur, bunu geliştirerek sürdürmek zorundayız” dedi.

’’Gaziantepli Sanayici ve İhracatçılar harika işler çıkarıyor’’

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise yaptığı değerlendirmede Gaziantepli sanayici ve ihracatçıların ülke için önemli işler başardığını ifade ederek, “Sanayimiz harika işler çıkarıyor. Savaşın sıcaklığını yaşayan ve cehennemin çukurunda yaşayan bir Gaziantep beşinci sırayı ihracatta zorluyorsa, kaplanlar, aslanlar gibi Anadolu’da yeni bir ses veriyorsa bundan mutluyuz. Aynı zamanda üniversitemiz genç, dinamik ve koşan bir üniversite. Yeter ki streslerden, sıkıntılardan, baskılardan bunalmayın ve baskılar sizi tam tersine yolunuzdan alıkoymak yerine daha çok çalışmaya teşvik etsin. Antep bunun en güzel örneğidir. Amacımız, sadece makine halısında değil, diğer sektörlerle de desinatörlük olarak sadece birim olarak değil, kalite ve değerde de üst ürünler oluşturmak ve bilgiyi, tasarımı satmak. Hedefimiz bu. Üniversitem, sanayim ve devlet kurumlarımız birlikte çalıştıkları zaman çok güzel ürünler çıkarıyorlar. Yeter ki Gaziantep şehrimizde bu birlik, beraberlik umut yolculuğu devam etsin ve gençlerimiz de arkalarında büyük gücü hissetsinler” diye konuştu.

Ziyaretin ardından günün anısına hatıra fotoğraf çektirildi.
Kaynak: İHA