Ev Sahibi Olmak İçin Banka Önünde Sabahladılar

Malatya'da, TOKİ tarafından başvuru önceliğine göre satılan konutlardan almak için banka önüne gelen vatandaşlardan bazıları battaniye altında bazıları da araçlarında bekledi Bekleyişlerinin sonunda ev sahibi olabilenler, büyük mutluluk yaşadı.

Malatya'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başvuru önceliğine göre satılan konutlar için vatandaşlar banka önünde sabahladı.

Malatya Beydağı Kentsel Yenileme Projesi Alt Gelir Grubu kapsamında bulunan, kurasız ve başvuru önceliğine göre satışa çıkarılan 79 konuttan birinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, gece banka önünde bekledi.

Vatandaşlardan bazıları soğuk havaya aldırmadan battaniye altında, bazıları da araçlarında sabahladı. Ev sahibi olabilenler büyük mutluluk yaşarken, sıralamaya giremeyenler ise hayal kırıklığına uğradı.

Banka önünde 2 gün bekleyen vatandaşlardan Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konut sahibi olmanın sevincini yaşadığını anlattı.

Bekleyişinin sonucunu aldığını ifade eden Kaya, 'Çok şükür 2 gün sonra beklediğimiz oldu, dairemizi aldık, çıktık. Bu imkanı verdiği için devletimize teşekkür ediyoruz. Rabb'im inşallah ev çıkmayanlara yardım eder. TOKİ inşallah yeniden konut yapacak. Rabb'im kimin gönlünde ne varsa onu versin.' dedi.

Orhan Kocaaslan da uzun bekleyişine rağmen ev sahibi olamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, 'Geceden beri bekliyoruz elimize ev geçsin diye. O da olmadı. Başka bir zamanı bekleyeceğiz. Bu imkanların çoğalmasını istiyoruz. Gece soğukta sabaha kadar bekledik. Ev sahibi olamayanların hayalleri yıkıldı, geri döndü.' diye konuştu.
Kaynak: AA