Engelliler 'Engelsiz Hayallerini' Filme Taşıdı

Erdemli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gösterilmek üzere engelli vatandaşların rol aldığı kısa film çekimi yapıldı.

Dünya Engelliler Günü için Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlü Adem Aslan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Engelsiz Hayaller' adlı kısa filmin çekimleri, Kültür Merkezi ve Coaster Cafe'de yapıldı.

Görme engelli gencin hayallerini gerçekleştirme yolundaki azmi ve bir diğer engelli vatandaşın, görme engelli gence destek olmasının işlendiği kısa film çekimlerinde rol alan engelliler, performanslarıyla profesyonel oyuncuları aratmadı.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kısa film çekmeye karar verdiklerini belirterek, 'Kısa filmimizin adı 'Engelsiz Hayaller' olarak belirlendi. 5 dakikalık kısa filmimiz de 5 engelli ve 5 de çekim ekibi olmak üzere 10 kişi yer aldı. Film, 4 gün sürecek olan çekimlerimizin ardından 3 Aralık Engelliler gününde yapılacak olan etkinlikte gösterime girecek.' dedi.

Kısa film çekimlerinde rol alan görme engelli Mehmet Kırcılı (17) ve yürüme engelli İbrahim Uz (47), herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Bu kısa filmde rol alarak bir şeyler yapmanın kendilerinin çok mutlu ettiğini ifade eden Kırcılı ve Uz, engelliler olarak toplumdan saygı beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA