'Dünyanın Renkleri' Esenler'de

Türkiye’ye okumaya gelen ve Esenler’de ikamet eden Filistinli öğrenci Zekeriya Serhat, “Esenler’de Bi Dünya Öğrenci Var” sloganıyla düzenlenen "Dünyanın Renkleri" programında öğrencilere, ülkesinden uzakta geçirdiği öğrencilik serüvenini anlattı.

'Dünyanın Renkleri' Esenler'de
“Esenler’de Bi Dünya Öğrenci Var” sloganıyla yola çıkan ve ilçedeki öğrencilere dünya ülkelerini tanıtan ve yurt dışında öğrencilik hakkında bilgi vermeyi amaçlayan “Dünyanın Renkleri” programın ilki, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

İlk renk Filistin’den

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen programın ilk konuğu Filistin’den bir renk oldu. Filistin’den Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelen 23 yaşındaki Zekeriya Serhat, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde biyomedikal mühendisliği okuyor. Genç öğrenci ülkesinin tarihini, kültürünü, insanlarını, ekonomisini ve siyasi durumunu anlatarak Esenlerli öğrencilere Filistin hakkında bilgiler verdi. Serhat, "Güzel ülkemizin içinde bulunduğu zor durumlarda Türk halkı sürekli yanımızda oldu. Türkiye, Müslüman ülkelerin umudu" diye konuştu.

Türkiye’ye 4 yıl önce geldi

4 yıl önce ülkesinden eğitim için Türkiye’ye gelen ve Esenler’de ikamet eden Serhat, Esenlerli öğrencilere yurt dışında öğrenciliği de anlattı. Öğrencilerin sorularının da cevaplandığı programın sonunda katılımcılara, Filistin’e ait bir yerel yiyecek olan ’fenafil’ ikram edildi.
Kaynak: İHA