Deniz Feneri'nden Sri Lanka'da Yetimhane Ve Okul

Deniz Feneri Derneği’nin organizasyonuyla Sri Lankalı yetimler için bir yetimhane ve okul yapıldı.

Deniz Feneri Derneği’nin organizasyonuyla hayırsever üç bağışçının desteğinde Sri Lankalı yetimler için bir yetimhane ve okul yapıldı. Deniz Feneri Derneği’nin Sri Lanka’da yaptırdığı ve Mus’ab bin Umeyr ismi verilen yetimler yurdu için gerekli olan 150 bin dolarlık kaynak üç bağışçı tarafından karşılandı. 2015 yılında inşaatına başlanan yetimhane bir yılda tamamlandı. 6 ila 10 yaşında 102 çocuğa ev sahipliği yapabilecek kapasitede olan yetimhanede şimdilik 45 çocuk kalıyor. İki katlı olarak inşa edilen yetimhanede 4 derslik bulunuyor. Deniz Feneri’nin Sri Lanka’daki partneri Serendib Vakfı’nın yönetiminde hizmet veren yetimhanenin iki koğuşa sahip iki katlı yatakhanesi 84 öğrenci kapasiteli. Yatakhanede 35’i yetim olmak üzere 45 yatılı öğrenci kalıyor.

Sri Lankalı devlet yetkilileri ve bölge halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışın ardından Deniz Feneri Derneği yetkilileri ve protokol tesisleri gezdi. Dernek bağışçıları ve gönüllüleri daha sonra yetimhanede kalan çocuklara Türkiye’den getirdikleri çeşitli hediyeleri dağıttı.

Hediye dağıtımlarını tamamlayan gönüllüler, yetimhanede kalan çocuklarla keyifli vakit geçirdi. Sri Lankalı Müslümanlar, kendilerini unutmayan Türk halkına ve Deniz Feneri Derneği yetkililerine yapılan yardımlar için teşekkür etti.

Güney Asya’da, Hindistan’ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu’nda bulunan bir ada ülkesi olan ve 21 milyon nüfusun yaşadığı Sri Lanka’da Müslüman nüfus, toplam nüfusun yüzde 7.6’sını oluşturuyor. Türkiye’nin kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve yardımlardan memnun olduklarını ifade eden Sri Lankalılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgilerini de dile getirdi.
Kaynak: İHA