Canik'te Öğrenciler Aşılanıyor

Canik Toplum Sağlığı Eğitim Koordinatörü Mustafa Kocaoğlu, Canik ilçesinde 1. ve 8. sınıf öğrencisi toplam 3 bin 300 çocuğa aşı vurduklarını söyledi.

Canik'te Öğrenciler Aşılanıyor
Canik ilçesinde bulunan 1. ve 8. sınıf öğrencilerinin her yıl rutin olarak aşılandığını belirten Mustafa Kocaoğlu, “1. sınıf öğrencilere difteri, boğmaca, tetanoz, inaktif, poli (DABT-İDA) ve kızamık, kızamıkçık, kabakulak (KKK), 8. sınıf öğrencilerine ise tetanos-difteri (TD) aşıları yapıldı. Yaklaşık olarak bin 730 birinci sınıf ve bin 570 de sekizinci sınıf öğrencileri olmak üzere toplam 3 bin 300 öğrenci aşılandı” dedi.

Özellikle bebek ve çocukların sağlıkları kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Kocaoğlu, “İnsan ve hayvanlarda hastalık yapabilen virüs ve bakteri gibi mikroplar hastalık yapma özelliklerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkisini ortadan kaldırarak, sağlam kişilere verilmesi için geliştirilmiş maddelere aşı denmektedir. Kişilerin hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmesi için sağlam ve risk altındaki kişilere aşı uygulanmaktadır. Amacımız insanları korumak, hastalıklara karşı önlem almak, aşı ile korunabilecek hastalıklardan arındırılmış nesiller yetiştirmek, bebeklik döneminden erişkinliğe kadar insanları aşılayarak bulaşıcı hastalıklardan korumaktır. Bakanlığımız talimatları doğrultusunda 48 - 66 aylık çocuklarda kızamık vakalarına karşı aşılamalara devam etmekteyiz. Aşı ile korunabilecek hastalıklar ise, verem yani tüberküloz, boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, hepatit B, grip, çocuk felci, HİB (Menenjit) ve daha pek çok hastalıklardır” diye konuştu.

(GKH-SLH-Y)
Kaynak: İHA