Beylikdüzü'ne Yeni Bir Kütüphane Ve Çok Amaçlı Salon Kazandırıldı

Beylikdüzü Belediyesi, Evliya Çelebi İlkokulu’na çok amaçlı salon ve kütüphane kazandırdı. İlçede yaşayan değerlerin isimlerinin verildiği Neşe Karaböcek Çok Amaçlı Salonu ve Tevfik Yener Kütüphanesi’nin açılışını, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi.

Beylikdüzü'ne Yeni Bir Kütüphane Ve Çok Amaçlı Salon Kazandırıldı
Eğitim başarısına göre İstanbul ilçeleri arasında beşinci sırada olan Beylikdüzü’nde okullar, birçok hizmetle buluşuyor. Defne Yalnız Çok Amaçlı Salonu ve Yılmaz Gruda Çok Amaçlı Salonu’nu ilçedeki okullara kazandıran Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de Yakuplu’da bulunan Evliya Çelebi İlkokulu’nu Türkiye’nin en büyük değerlerinden iki önemli ismi ile buluşturdu. Okula yapılan çok amaçlı salona Neşe Karaböcek Çok Amaçlı Salonu ve kütüphaneye de Tevfik Yener Kütüphanesi ismini veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kütüphane ve salonun açılışını Neşe Karaböcek, Tevfik Yener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, belediye meclis üyeleri ve okula aile birliği üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. Çok Amaçlı Salon; 130 metrekarelik alana sahip sahnesi, projeksiyon sistemi, motorlu perde, led ışıklı hareketli tavan, ses yalıtımlı duvarlar ve 138 koltuk kapasite donanımıyla hizmet verecek.

Karaböcek ve Yener: “Bir vatandaş olarak teşekkür ederiz”

Kütüphane ve Çok Amaçlı Salonu okula kazandıran Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye yönetimine teşekkür eden Okul Müdürü Süleyman Topsakal; sevgiyle büyüyen, milli ve manevi değerlerle donanmış, erdemli bir nesil yetiştirmeyi ve Beylikdüzü’nde ilkokullar içinde birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.

Neşe Karaböcek ve eşi gazeteci yazar Tevfik Yener ise isimlerinin okuldaki salonlara verilmesinden ötürü büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Bizim için çok hoş bir anı. Beklenmeyen, alışılmadık güzellikte bir hizmet bu. Bir vatandaş olarak teşekkür ederiz” dedi.

Başkan İmamoğlu Karaböcek’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakırcı da Yener’e günün anısına çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

“Okulumuza hayırlı uğurlu olsun”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nün değerli insanlarla anılmasının çocukların hayallerini yükselteceklerini belirterek, “Neşe Karaböcek Çok Amaçlı Salonu’nda performans gösteren çocukların özgüvenleri, özgürlüğü artacak. Bu sahneden salona hitap edebilmenin onlara vereceği katkıyı hissedebiliyorum. İçlerinden acaba ben de bir Neşe Karaböcek olabilir miyim diyenler çıkacak. Sanat alanlarını hedefleyenler olacak” dedi.

Eğitimin evrensel ilkelerle verilmesi için el ele mücadele edilmesi gerekliliğini ve ancak bu yöntemle ülkeyi koruyabileceklerini söyleyen İmamoğlu, "Eğitim için mücadeleye devam. Salonumuz, kütüphanemiz okulumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Her okulun aynı kalitede olması ve eğitim ortamında adaletsizliğin yaşanmaması için ciddi adımlar atıldığını ifade eden İmamoğlu, 3 yıldır okullara yaklaşık 27 milyona yakın kaynak aktardıklarını, amaçlarının Yakuplu’nun eğitim ve okul sorunu çözmek olduğunu söyledi.

İmamoğlu, “Yakuplu’daki okulların niteliği, kimliği daha iyi yerlere gelirse biz daha mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

(HK-HA-Y)
Kaynak: İHA