Başkan Akyürek, Muhtarlarla 'Meram'I Konuştu

Konya’nın merkez Meram ilçesindeki tüm muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, devlet-millet kucaklaşması ile Büyük Türkiye idealine ulaşmak için hep birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.

Başkan Akyürek, Muhtarlarla 'Meram'I Konuştu
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram İlçesi’ndeki muhtarlarla bir araya gelerek ilçe yatırımlarını değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Hacı Selim Büyükkarakurt, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş ile Büyükşehir ve KOSKİ daire başkanları katıldı.



“Büyük Türkiye ideali için hep birlikte çalışmalıyız”

Konuşmasına Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ile ilgili bir değerlendirme yaparak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkenin büyük bir saldırı altında olduğunu, devlet-millet kucaklaşması ile Büyük Türkiye idealine ulaşmak için hep birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.



“28 ilçeye 1 milyarın üzerinde yatırım yaptık”

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, “2,5 yıl içinde 28 ilçemize 1 milyarın üzerinde üstünde altyapı ve başka yatırımlar yaparak belli bir aşamaya geldik. Tüm mahallerin kanalizasyonlarını yapma sözü vermiştik. Sadece kanalizasyon ve altyapıya 532 milyon lira harcadık. Şu anda yeni bir 2,5 yıllık plan yapıyoruz. Şehir merkezindeki yatırımların ihalelerini yapmaya başladık” dedi.

Konuşmasında Meram bölgesinde yapılan ve planlanan yatırımları da anlatan Başkan Akyürek, muhtarların mahalleleri ile ilgili taleplerini daire başkanlarına ileteceklerini ve ilçe belediyeleri ile birlikte takibini yapacaklarını ifade etti.

Başkan Akyürek, Meram bölgesinde yapılan en önemli çalışmanın, 2,5 yıl içinde tamamlanan 44 milyon metrekarelik imar planlaması olduğunu belirterek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu tebrik etti.

“Hepimiz vakıf insan olmalıyız”

Muhtarların, koordinasyonun görevinin yanında mahallesinde vakıf insan olması gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, “Mahallenizde hiç geliri olmayan insanlar varsa Sosyal Kart veriyoruz. Engelli tipine göre evleri düzenliyoruz. Evde kuaförlük ve temizlik hizmeti veriyoruz. Yatalak ve bakıma muhtaç olanların kişisel temizliğini yapacak hizmetler yürütüyoruz. Bu konuda sınırımız yok. Köprüler, yollar yapabilirsiniz ama bir kişi ekmek bulamadığı için çocuğuna şiddet uygularsa, yanlışa kalkışırsa bunun sorumluluğundan kurtulamayız. Muhtarlar ve belediyeler olarak en önemli dayanışmamız bu konuda olsun. Bu manevi mesuliyettir” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, gerçekleşen buluşma nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, herkesin vakıf insan olması gerektiğini söyledi.

Meram’ın sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi için çalışmalar yürüttüklerini, ilçenin kalkınması için büyük bir imar planı çalışması yaptıklarını kaydeden Toru, kentsel dönüşüm ve diğer hizmetler hakkında bilgi verdi. Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, toplantı nedeniyle teşekkür ederek, ortaya çıkan birlik ve beraberliğin devam edeceğini ifade etti.



Muhtarların talepleri alındı

KOMEK İşaret Dili ve Kısa Film Yapımı kursiyerlerinin 15 Temmuz’a ithafen hazırladığı klibin izlendiği toplantıda, Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin (MUBİS) ve Yatırım İzleme Sistemi (KOBİM) kullanımı hakkında da muhtarlara bilgi verildi.

Toplantının sonunda tüm muhtarlar mahalleleri ile ilgili taleplerini ilgili daire başkanlarına bizzat ilettiler.

(AH-Y)
Kaynak: İHA