Aydınlı Kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi' Panelinde Bir Araya Geldi

Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi üyeleri, düzenlenen ‘İstanbul Sözleşmesini’ konulu panelde kadın sorunlarını masaya yatırdı.

Aydınlı Kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi' Panelinde Bir Araya Geldi
Aydın Ticaret Borsası Konferans salonda düzenlenen panele, Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkan Vekili Yıldız Saray, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, Aydın Lisesi Mezunları Derneği Selma Böceklioğlu, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın Gazeteciler Başkanı Semra Şener, Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.



Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi tarafından koordine edilen ’Tutunduklarımız: İstanbul Sözleşmesi’ni değerlendiren Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkan Vekili Yıldız Saray, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile ilgili temel ve hukuki güvence özelliği taşıyan en önemli uluslararası belgelerden biri olduğunu söyledi.



Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkan Vekili Yıldız Saraylı yaptığı konuşmasında,”İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik Şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin kısa adıdır. Türkiye Avrupa Konseyinin hazırladığı bu sözleşmenin ilk imzacısıdır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile ilgili temel ve hukuki güvence özelliği taşıyan en önemli uluslararası sözleşmelerden biridir. İstanbul Sözleşmesi’nde yasal olarak bağlayıcı bir metinde ilk defa kadınlara yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğu ve kadınlara yönelik ayrımcılığın bir biçimi olarak anlaşılması gerektiği net bir şekilde belirtilmektedir. Projemizin genel hedefi; Hak temelli kadın örgütlerinin İstanbul Sözleşmesine dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamaktır. Kadına Yönelik Şiddeti ortadan kaldırmak için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanması zorunluluğu kapsamında her aşamada, medyanın ve politika yapıcıların desteğinin sağlanması, bu alanda çalışan STK’la işbirliği yapılması Devletin yükümlülüğü içerisindedir” dedi.



Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkan Vekili Yıldız Saraylı’nın konuşmasından sonra Uzman Psikolog Ece Yağınlı, Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Prof. Dr. Gülsen Demir, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Özkan ve Aydın Barosu Kadın Hakları Komüsyonu Üyesi Av. Neşe Menders sunumlarını yaptılar.

(BÇ-MB-Y)
Kaynak: İHA